Soluţia la îndemână pentru îmbunătăţirea crizei sanitare în România. Medic: „Este cea care poate face diferenţa

Numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut luni, fiind sub 1.000 de infectări în ultimele 24 de ore, însă la un număr foarte mic de teste. Cu toate acestea, rata de infectare rămâne ridicată, mai exact la peste 11%. Adrian Marinescu, medic la Institutul "Matei Balş", consideră că masca de protecţie poate face diferența. 

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 05:39
Soluţia la îndemână pentru îmbunătăţirea crizei sanitare în România. Medic: „Este cea care poate face diferenţa

Medicul de la Matei Balş susţine că masca este cea mai important pentru că este practică. Există posibilitatea ca săpunul, soluţia dezinfectantă să nu fie la îndemână, însă masca este şi poate fi folosită.

Citeşte şi: Paşi de urmat dacă ai fost testat pozitiv cu coronavirus. Când sunăm la DSP şi când la 112

„Masca e cea mai importantă pentru că e un lucru practic. Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare. Regulile de igienă sunt importante, dar uneori poate că nu am la îndemână săpun, soluție dezinfectantă, dar masca o am îndemână, și dacă e folosită corect este o barieră – îmi acoperă nasul și gura și o folosesc ori de câte ori vin în contact cu persoana de lângă” , a declarat la Digi24 medicul Adrian Marinescu.

De asemenea, Adrian Marinescu susţine că dacă masca de protecţie este purtată corect, în două săptămâni va exista clar o îmbunătăţire. Cu toace acestea, diferenţa nu va dintr-o dată, ci treptat.

„Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede. Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri -, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine” , a adăugat medicul.


loading...