Soluţia lui Iohannis pentru lipsa paturilor de la ATI. „Se vor găsi locuri. E vorba de comunicarea dintre spitale”

Klaus Iohannis a dat asigurări, marţi, că se vor găsi locuri în secţiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus. Preşedintele a mărturisit că este, însă, o "cursă complicată fiindcă aceste locuri se creează greu, iar pandemia se răspândeşte tot mai repede".

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 17:19
Soluţia lui Iohannis pentru lipsa paturilor de la ATI. „Se vor găsi locuri. E vorba de comunicarea dintre spitale”

Întrebat ce soluţie găseşte pentru a fi evitată transportarea pacienţilor din Bucureşti în secţii de Terapie Intensivă în alte oraşe, preşedintele a explicat că „de la săptămână la săptămână locurile de la ATI cresc”.

„Cu siguranţă se vor găsi locuri. E o temă importantă, dar foarte complicată. Eu aduc pe tapet această problemă a locurilor de la ATI, a locurilor de la ATI cu ventilator.

De la săptămână la săptămână locurile de la ATI cresc. E o cursă complicată fiindcă aceste locuri se creează greu, iar pandemia se răspândeşte tot mai repede”, a explicat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

Iohannis, anunţ despre carantinarea TOTALĂ de sărbători. „Nu iau în considerare acum acest lucru”

De asemenea, preşedintele e convins că această problemă poate fi soluţionată deoarece e vorba despre „comunicarea dintre spitale”.

„Sunt două aspecte. E vorba de comunicarea dintre spitale. E loc de mai bine. Sper să nu se repete ce s-a întâmplat în Timişoara. Nici nu e nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, există departamentul de urgenţă.

Toate aceste lucruri sunt la modul foarte serios tratate de Ministerul Sănătăţii. Tătaru e în legătură permanentă cu toate spitalele”, a adăugat preşedintele României.

Klaus Iohannis, declaraţii de ultimă oră! Ce se întâmplă cu măsurile de restricţie în România LIVE TEXT