Iohannis, anunţ despre carantinarea TOTALĂ de sărbători. „Nu iau în considerare acum acest lucru”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Cotroceni, că nu ia în calcul aplicarea de măsuri restrictive, precum carantinarea totală până la sărbătorilor de iarnă.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 17:05
Iohannis, anunţ despre carantinarea TOTALĂ de sărbători. „Nu iau în considerare acum acest lucru”

Întrebat dacă este posibil ca în România să fie aplicată măsura carantinei totale până în sărbători, preşedintele Klaus Iohannis a sublinitat că nu ia în considerare o astfel de decizie în momentul de faţă.

„Nu iau în considerare acum acest lucru. Nici nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a declarat Klaus Iohannis.

Cât despre oportunitate de a organiza alegeri, preşedintele a afirmat că aceasta este „singura soluţie prin care românilor li se va permite alegerea unui nou Parlament”

„Din nefericire, acum avem în România două probleme grave. Una de sănătate cu care ne confruntăm de aproape un an de zile. Ştim ce măsuri se pot lua pentru încetinirea acestui virus. În continuare, pandemia  rămâne o problemă şi va fi rezolvată când vom avea un vaccin.

Sigur, în media apar ştiri pozitive despre cum au progresat unii şi alţii cu producerea vaccinului, dar concret nu poate nimeni să spună. Dar avem şi o problemă politică. Guvernul se luptă pentru a ţine lucrurile sub control, iar PSD, în Parlament, trage permanent frâna de mână.

Acum românii îşi doresc să avem un Parlament legitim. Cu PSD în Parlament acest lucru funcţionează cu frâna de mână trasă. Democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Nu putem sta în acest blocaj din cauza PSD. Din toate aceste motive ne aflăm în situaţia de a organiza alegeri la termen, e singura soluţie prin care românilor li se va permite alegerea unui nou Parlament, construirea unui Guvern puternic, o nouă majoritate.

Klaus Iohannis, declaraţii de ultimă oră! Ce se întâmplă cu măsurile de restricţie în România LIVE TEXT