Soluţia lui Klaus Iohannis pentru a preveni accidentele rutiere: „Legislaţia poate să fie înăsprită, iar şoferii disciplinaţi”

Klaus Iohannis consideră că înăsprirea legislaţiei poate fi o soluţie pentru limitarea accidentelor rutiere produse pe şoselele din România.

04 aug. 2021, 13:21
Soluţia lui Klaus Iohannis pentru a preveni accidentele rutiere: „Legislaţia poate să fie înăsprită, iar şoferii disciplinaţi”
Soluţia lui Klaus Iohannis pentru a preveni accidentele rutiere: "Legislaţia poate să fie înăsprită, iar şoferii disciplinaţi"

Soluţia lui Klaus Iohannis pentru a preveni accidentele rutiere. Preşedintele a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Giurgiu că o soluţie pentru limitarea accidentelor în care tot mai mulţi români îşi pierd viaţa este înăsprirea legislaţiei.

Soluţia lui Klaus Iohannis pentru a preveni accidentele rutiere

Citeşte şi Accident cu doi morţi pe DN 2. Un copil de 10 ani este rănit

„E o tragedie ce se întâmplă şi este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă circulaţi prin ţară, se circulă din ce în ce mai greu, pe de altă parte lumea la noi este extraordinar de nervoasă tot timpul, este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislaţia poate să fie înăsprită, nu am nimic împotrivă, pot fi realizate tot felul de instalaţii, unele de avertizare, altele chiar de măsurare”, a transmis preşedintele.

Iohannis a mai precizat că fenomenul nu poate fi stăpânit fără o mai bună disciplină şi fără drumuri mai multe.

„E clar că, fără o mai bună disciplină şi fără drumuri mai bine realizate şi mai multe, nu vom stăpâni fenomenul şi este foarte trist, mai ales acum în perioada de concedii, în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave şi nu putem să continuăm aşa. Guvernul îşi face treaba, avem tot şantiere pe drumuri naţionale, de autostrăzi, de centuri ocolitoare, dar şi legislaţia trebuie să devină mai puternică şi şoferii mai disciplinaţi”, a mai spus preşedintele în cadrul conferinţei de presă de la Giurgiu.

Reamintim că recent, Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă privind numărul mare de accidente care au loc pe şoselele din ţară. Potrivit senatorul PSD, România a înregistrat anul trecut 85 de decese survenite în urma accidentelor rutiere, precizând că ţara noastră a are cea mai ridicată rată a morţii din UE.

„România, țara în care doar morții sunt vinovați! Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană. De la tribuna Senatului, le-am solicitat ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode și celui al Transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, în aprilie, să prezinte strategia și măsurile pe care le-au luat sau au de gând să le ia pentru creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente”, a transmis Gabriela Firea.

Citeşte şi Accident grav în Timiş. Trei persoane au murit, iar patru sunt rănite după ce patru maşini şi un camion s-au ciocnit