Soluţia lui Orban pentru lipsa de medici. „Să-i angajăm pe toţi cei care au luat rezidenţiatul”

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul vrea să găsească o soluţie pentru a angaja toţi absolvenţii de Medicină care promovează examenul de rezidenţiat în acest an, în condiţiile în care există o problemă legată de numărul cadrelor medicale în lupta cu pandemia de coronavirus (COVID-19).

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 05:30
Soluţia lui Orban pentru lipsa de medici. „Să-i angajăm pe toţi cei care au luat rezidenţiatul”

„Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care terminat rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer, pentru că, repet, noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare.

Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar”, a precizat Ludovic Orban, la postul B1 TV, citat de Agerpres.

REZIDENŢIAT 2020. Nelu Tătaru anunţă locuri mai multe pentru „specialităţile deficitare”

Referitor la numărul de paturi pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, premierul a explicat că direcţiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea de saloane şi circuite separate unde să poată fi trataţi bolnavii de COVID-19.

De asemenea, Ludovic Orban a menţionat că în ultima perioadă s-a apelat la detaşarea de cadre medicale pentru a acoperi necesarul din unele spitale.

Gabriela Firea, după ce Orban a criticat candidaturile lui Rafila şi Streinu-Cercel pe listele PSD: „Am simţit o invidie politică”