REZIDENŢIAT 2020. Nelu Tătaru anunţă locuri mai multe pentru „specialităţile deficitare”

Nelu Tătaru a anunţat că la examenul de rezidenţiat din acest an vor exista mai multe locuri la specialităţile deficitare. Ministrul Sănătăţii a precizat că nu vor exista modificări în privinţa desfăşurării examenului.

RomaniaTV.net
20 sept. 2020, 13:47
REZIDENŢIAT 2020. Nelu Tătaru anunţă locuri mai multe pentru „specialităţile deficitare”

„Rezidenţiatul a fost anunţat în urmă cu şase luni, sunt aceleaşi perspective”, a spus ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru la Iaşi, întrebat dacă vor apărea modificări în privinţa organizării examenului.

Ministrul a precizat că vor exista mai multe locuri la specialităţile deficitare.

„Vom avea ca specialităţi care vor apărea în număr mai mare ca şi locuri cele deficitare pe care le-am putut vedea şi gestiona în această pandemie”, a spus Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca rezidenţiatul să fie organizat pe post, nu pe loc ca acum, Nelu Tătaru spune că  Ministerul se discută în această perioadă cu universităţile de medicină, dar şi cu spitalele.

„Noi avem în jurisdicţie la Ministerul Sănătăţii 58 de spitale din cele 380, celelalte sunt ale administraţiei locale. Discuţiile între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi universităţile de medicină care au autonomie vor da perspectiva cred că la jumătatea lunii octombrie”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Reamintim că examenul de rezidenţiat este programat în acest an pe 15 noiembrie.

Citeşte şi Nelu Tătaru: „PSD a lăsat o visterie goală, depozite goale, fără arme, fără a putea riposta în faţa unei pandemii”


loading...