Soluţia uluitoare pe care au găsit-o autorităţile americane pentru a elibera un cerb care, timp de doi ani, a umblat cu un cauciuc în jurul gâtului. VIDEO

Un cerb care, timp de doi ani, a umblat cu un cauciuc în jurul gâtului a scăpat, în sfârşit, de povară. După ce au încercat în repetate rânduri să taie anvelopa pentru a elibera animalul, autorităţile au făcut o ultimă încercare. De data asta, a fost cu succes.

13 oct. 2021, 12:02
Soluţia uluitoare pe care au găsit-o autorităţile americane pentru a elibera un cerb care, timp de doi ani, a umblat cu un cauciuc în jurul gâtului. VIDEO

Prima dată, cerbul a fost văzut purtându-şi povara în anul 2019. Doi ani mai târziu, pe 9 octombrie 2021, acesta a fost reperat din nou în apropiere de Denver, relatează Colorado Parks and Wildlife.

În decurs de o săptămână, au existat nu mai puţin de patru tentative de eliberare a mamiferului. Problema majoră cu care s-au confruntat, însă, autorităţile a fost aceea că nu au reuşit să captureze animalul.

Un cerb cu un cauciuc în jurul gâtului a scăpat de povară după doi ani de suferinţă

A patra încercare a fost însă cu noroc, iar cerbul a scăpat de suferinţă. Din păcate, oamenii nu au putut tăia cauciucul, astfel încât au fost nevoiţi să recurgă la altă metodă: au tăiat coarnele cerbului. De menţionat că acestea au un rol important în sezonul de împerechere.

Citeste si Ţara care începe să vaccineze anti-COVID toată populaţia de nurci, singurele animale care pot transmite virusul oamenilor

Am fi preferat să tăiem doar cauciucul, dar situaţia a fost dinamică şi a trebuit să scăpăm de cauciuc în orice mod posibil„, a declarat Scott Murdoch, participant la operaţiune.

Astfel, mamiferul a scăpat de 16 kg, odată cu îndepărtarea anvelopei, a coarnelor şi a resturilor din interiorul cauciucului. Sub anvelopă se afla o mică rană, iar blana animalului lipsea în anumite zone. În plus, salvatorii nu ar fi reuşit să taie firele metalice din interiorul anvelopei, în situaţia în care ar fi încercat să o taie.

Autoritatea pentru Parcuri şi Faună Sălbatică din Colorado a indicat că anvelopa a ajuns în jurul gâtului elanului când acesta era mai tânăr şi nu avea coarne, sau în timpul iernii, când masculii îşi schimbă coarnele, scrie dpa, citată de Agerpres.

Citeste si Urs prins 12 ore într-un gard. Animalul urla de durere, dar nu s-a intervenit din cauza lipsei unui contract