Soluţie ingenioasă pentru păstrarea distanţei pe o plajă din sudul Franţei: parcele delimitate prin cordoane

Odată cu redeschiderea plajelor, autorităţile din Franţa au fost nevoite să apeleze la tot felul de soluţii, care de care mai ingenioase, pentru a se asigura că oamenii care vor veni să stea la soare să păstreze distanţa. Primarul dintr-o comună din sudul Franței apelat la soluţia parcelelor delimitate cu cordoane albe, inspirat fiind de un omolog spaniol, scrie Le Figaro.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 13:51
Soluţie ingenioasă pentru păstrarea distanţei pe o plajă din sudul Franţei: parcele delimitate prin cordoane

Pe plaja din comuna franceză La Grande-Motte, oamenii care vor să stea la soare trebuie să-şi rezerve online o parcelă. Aceasta va fi delimitată printr-un cordon de culoare albă. Soluția a fost propusă de primarul Stéphan Rossignol şi aprobată de prefectura din Herault. Păstrând distanţa în acest fel, oamenii nici nu vor fi nevoiţi să poarte măşti de protecţie.

Citeşte şi Soluţie ingenioasă într-un restaurant din Olanda. Adăposturi din sticlă, anti-coronavirus pentru respectarea distanţării sociale

Autorităţile locale au investit 20.000 de euro în implementarea acestei măsuri. 

În vestul Franţei, însă, lucrurile stau diferit. Trei comune din această regiune au solicitat reînchiderea plajelor, după ce vizitatorii au avut un comportament necivilizat, scrie Agerpres.

Marea plajă din Damgan va fi închisă (celelalte nefiind accesibile decât pentru activităţi nautice), plajele din Billiers vor fi închise, la fel şi cele din Erdeven”, a precizat prefectura franceză, adăugând că nu este exclus ca şi „alţi primari să procedeze în acelaşi mod”.

Aceste închideri solicitate de primari sunt consecinţa comportamentelor inacceptabile constatate în weekendul trecut”, a specificat prefectura, evocând comportamentul necivilizat al vizitatorilor.