Soluţii din natură contra celulitei şi vergeturilor

Striațiile vineții și aspectul de coajă de portocală reprezintă o problemă estetică pentru multe dintre femei. De ajutor în acest caz sunt și soluțiile oferite de natură.

RomaniaTV.net
04 mai 2018, 08:34
Soluţii din natură contra celulitei şi vergeturilor

Sarcina, variațiile de greutate, hidratarea necorespunzătoare sau moștenirea genetică – duc la apariția celulitei și a vergeturilor. Cele mai predispuse zone sunt coapsele, abdomenul, sânii și partea superioară a brațelor.

De asemenea, pot apărea încă din adolescență, din cauza creșterii bruște, a stresului, anticoncepționalelor, fumatului sau alimentației neechilibrate.

Masează vergeturile în fiecare seară cu o cantitate mică de ulei de ricin și lasă-l să se absoarbă în piele, pentru o hidratare profundă.

Citeşte şi Remedii egiptene care îţi vindecă organismul din cap pâna în picioare. Trebuie să le încerci

Cataplasme cu ulei de măsline

Amestecă într-un bol 50 ml ulei de măsline, 30 ml gel de aloe vera, 4 capsule vitamina E și 2 capsule vitamina A, apoi pune-le într-o cutie de cremă. O aplici pe piele după duş, ca să fie mai uşor absorbită de piele.

Decoct din frunze de iederă

Aplică pe zonele cu vergeturi comprese călduţe cu decoct mixt din frunze de iederă. Pune 200 g frunze uscate de iederă în apă şi lasă la macerat 2-3 ore, după care strecoară-l.

Planta rămasă se fierbe timp de o oră într-un litru de apă, apoi se filtrează. În final se amestecă decoctul cu maceratul şi se păstrează în frigider. Tratamentul se aplică cel puţin o lună.

Cataplasme cu aloe vera

Rupe o frunză de aloe vera, stoarce gelul acesteia și aplică-l pe zona cu probleme. Masează timp de 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă călduță. Repetă procedeul o dată la 2-3 zile, până când observi o îmbunătățire a aspectului pielii.

Atenție!

Bea 2 l de apă în fiecare zi, pentru a-ți hidrata pielea. Pe lângă apă, este indicat să bei suc de afine și să mănânci pepene verde. Acestea au efect diuretic și consumul lor îți vor detoxifica organismul.

Află ce alimente te scapă de celulită AICI