Soluţii naturale pentru unghii fragile

Aspectul unghiilor trebuie să fie foarte important pentru o femeie, deoarece el aduce un plus frumuseții. Problema apare când unghiile se rup și devin fragile, principalele cauze fiind supraexpunerea la apă, folosirea acetonei pentru îndepărtarea lacului, hiper- sau hipotiroidismul, anemia, infecțiile fungice. Însă, oricare ar fi cauza, există și soluții. Remediile naturale sunt cele mai eficiente în acest caz, și anume: 

RomaniaTV.net
30 mai 2018, 08:40
Soluţii naturale pentru unghii fragile

Ulei de vitamina E

Deshidratarea poate duce la unghii fragile. Pentru a le menține hidratate, uleiul de vitamina E este deosebit de util deoarece le hrănește și le întărește.

Ce trebuie să faci:

Extrage uleiul dintr-o capsulă, apoi aplică-l pe unghii și masează ușor pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Repetă tratamentul zilnic timp de două sau trei săptămâni.

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este folosit în foarte multe produse de îngrijire, fiind eficient și pentru unghii fragile. Acest ulei conține grăsimi saturate care hidratează unghiile și le protejează de infecții.

Ce trebuie să faci:

Poți aplica ulei de nucă de cocos călduț direct pe unghii și masează ușor aproximativ 5 minute – ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în buricul degetelor și în patul unghiilor. Repetă tratamnentul de două sau trei ori pe zi.

Suc de lămâie

Sucul de lămâie este eficient deoarece întărește unghiile și le curăță, prevenind îngălbenirea.

Ce trebuie să faci:

Cufundă o dischetă demachiantă în suc de lămâie proaspăt stors, apoi șterge unghiile. Lasă-l să acționeze peste noapte. Repetă tratamentul o dată pe zi.

Ulei de măsline

Uleiurile calde sunt foarte bune pentru îmbunătățirea texturii unghiilor.

Ce trebuie să faci:

Pune într-un vas câte o lingură de ulei de jojoba și ulei de măsline și dă-o pe foc aproximativ două minute. Îndepărteaz-o când se încălzește, după care las-o să se răcească. Cufundă o dischetă demachiantă în amestecul de ulei, călduț, apoi aplică-l pe unghii, masând pentru ca uleiul să pătrundă și să hrănească unghia. Lasă-l să acționeze în jur de 10 minute. Repetă tratamentul o dată pe zi.

Masca minune împotriva ridurilor