Soluţii uşoare pentru a scăpa de oboseala cronică

Stres, alimentaţie dezechilibrată, ore puţine de somn. Acestora putem adauga şi binecunoscuta astenie de primăvară. Cam aşa se prefigurează viaţa multora dintre noi pentru următoarea perioadă. Dar există şi soluţii pentru remedierea oboselii devenite cronice, soluţii care vin din locuri neaşteptate.

RomaniaTV.net
02 iun. 2013, 10:07
Soluţii uşoare pentru a scăpa de oboseala cronică

Mai putin gluten si mai mult fier

Neoficial, 25% din populatie, adica unu din patru, sufera de intoleranta sau, cel putin, sensibilitatea la gluten. Cu toate acestea, mai putin de 1% din acestia sunt constienti de problema si au consultat un medic. Daca te simt balonata sau constipata dupa o masa in loc sa te simti plina de energie, s-ar putea sa prezinti o sensibilitate fata de gluten, atrage atentia renumitul Doctor Oz.

De regula, astfel de sensibilitati favorizeaza aparitia inflamatiilor la nivel intestinal, fapt ce ingreuneaza absorbtia nutrientilor esential, printre care se numara si fierul din alimentatie. Fierul este un element mai mult decat vital organismului, caci este responsabil de transportarea oxigenului la nivelul tesuturilor. Cand nu exista suficient fier in organism, este de la sine inteles ca tesuturile nu sunt bine oxigenate si apare senzatia de oboseala.

Astfel, intoleranta sau sensibilitatea la gluten poate favoriza oboseala, prin reducerea absorbtiei fierului si, implicit, prin proasta oxigenare a tesuturilor. Cea mai buna solutie este sa eliminam sursele de gluten din alimentatie.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Oboseală cronică: Semne că ai nevoie de mai mult somn