Şomajul scade sub 10% în Statele Unite ale Americii

În Statele Unite ale Americii şomajul a scăzut mai mult decât se aşteptau specialiştii. Însă cifrele ascund un număr mare de locuri de muncă precare şi spectrul şomajului de lungă durată, conform AFP.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 20:00
Şomajul scade sub 10% în Statele Unite ale Americii

Rata șomajului a scăzut la 8,4% în august de la 10,2% în iulie, coborând sub bariera simbolică de 10% pentru prima dată de la începutul pandemiei. Acesta este penultimul raport de angajare înainte de alegerile din noiembrie.

Citeşte şi: Compania Coca- Cola, afectată de pandemia de coronavirus. O parte dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj

„Cifre super! 1,37 milioane de locuri de muncă create în august. Rata șomajului scade la 8,4% (Uau, mult mai bine decât era de așteptat!). Am revenit sub 10% mult mai rapid decât era de așteptat”, a reacționat președintele republican pe Twitter.

„Este o zi grozavă pentru America”, a adăugat vicepreședintele Mike Pence la canalul CNBC, asigurând că „întoarcerea Americii este lansată”.

Cu toate acestea, crearea de locuri de muncă a încetinit față de iunie și iulie și va dura mult timp pentru a recupera cele 20,5 milioane de locuri de muncă pierdute doar în aprilie.

Rata șomajului a crescut fără precedent sub efectul măsurilor de izolare, trecând de la 3,5% în februarie la 14,2% în aprilie.


loading...