Somalia: Un jurnalist care şi-a asasinat colegii a fost executat

Publicat: Luni, 11 Aprilie 2016 17:17 // Actualizat: Luni, 11 Aprilie 2016 17:17 // Sursa: romaniatv.net

Un jurnalist somalez, care s-a alăturat insurgenților radicali shebab și care a fost condamnat la moarte pentru că a organizat asasinarea a cinci colegi ai săi între 2007 și 2010, a fost executat luni la Academia de poliție din Mogadishu, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mai mulți jurnaliști au asistat la execuția lui Hassan Hanafi și l-au văzut pe colegul lor cum se zbate, ceea ce a obligat poliția să-l lege de un stâlp.

''El a mărturisit și a fost recunoscut vinovat că a organizat asasinarea mai multor jurnaliști somalezi (...) Execuția sa a avut loc'', a declarat un înalt responsabil al tribunalului militar care l-a judecat, Abdulahi Hussein.

Hassan Hanafi a fost arestat în august 2014 în capitala kenyană Nairobi și a fost extrădat în Somalia la sfârșitul aceluiași an.

Sâmbătă, doi militanți shebab au fost deja împușcați la Mogadishu după ce au fost recunoscuți vinovați de asasinarea unei jurnaliste a televiziunii naționale la sfârșitul lui 2015.

Citeşte şi Un jurnalist de la televiziunea siriană de stat a fost asasinat

Somalia este una dintre cele mai periculoase țări pentru profesioniștii media: 45 de jurnaliști somalezi au fost asasinați începând din 2007 și de la ascensiunea shebab, potrivit Comitetului pentru protecția jurnaliștilor (CPJ).

Organizația Reporteri fără Frontiere (RSF) a plasat Somalia pe locul 172 (din 180) în clasamentul său pe 2015 privind libertatea presei.

Insurgenții shebab, care luptă împotriva guvernului somalez, întreprind periodic atacuri împotriva responsabililor guvernamentali sau a jurnaliștilor. Dar militanții shebab nu sunt singurii dușmani ai jurnaliștilor somalezi, care pot fi, de asemenea, ținta oamenilor de afaceri sau a politicienilor care dezaprobă activitatea lor de mediatizare.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 apr 17:38
... Un jurnalist somalez, care s-a alăturat insurgenților radicali shebab și care a fost condamnat...
11 apr 17:28
...săi între 2007 și 2010, a fost executat luni la Academia de poliție din Mogadishu, relatează AFP, citată de Agerpres. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H