Somon în crustă de parmezan cu brocoli

Un prânz delicios și sănătos pe care trebuie să îl încerci măcar o dată. Somonul este un pește bogat în omega 3 și conține o mulțime de nutrienți. În plus, parmezanul îi dă o savoare deosebită. Servește-l alături de o porție de brocoli gătit la aburi și sigur vei primi numai laude.

10 iul. 2018, 12:08
Somon în crustă de parmezan cu brocoli

Iată de ce ai nevoie pentru 2 porții:

2 fileuri de somon
3 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 buchet de brocoli
o cană de parmezan
ulei de măsline

Mod de prepare:

Pentru început, trebuie să preîncălzit cuptorul la temperatură mare. Într-o tavă pe care ai așezat hârtie de copt, se pun bucățile de somon, cu pielea în jos, în cazul în care au, apoi toci usturoiul și pătrunjelul, razi parmezanul și le amesteci pe toate 3.

Pe bucățile de somon presari puțin ulei de măsline, un praf de sare și piper, apoi treci bucățile de pește prin amestecul de parmezan, usturoi și pătrunjel.

Îl dai la cuptor, iar între timp prepari brocoliul la aburi. Îl condimentezi cu sare și piper și când peștele este gata, îl servești alături, ca garnitură.

Somonul trebuie să fie rozaliu la interior și, de obicei, durează între 10 și 15 minute să fie gata, dacă a fost preîncălzit cuptorul la temperatură mare.

Poftă bună!

Încearcă și salată de ciuperci cu pui și usturoi