Somonul, peştele cu nenumărate beneficii pentru sănătate

Somonul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. American Heart Association recomandă să se mănânce cel puțin două porții de somon pe săptămână, deoarece este bogat în acizi grași Omega-3, proteine, vitamine și minerale, substanțe nutritive care contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire.

27 nov. 2017, 09:21
Somonul, peştele cu nenumărate beneficii pentru sănătate

Iată câteva dintre motivele pentru care trebuie să mănânci somon pentru a îmbunătăți starea de sănătate:

Previne afecțiunile cardiovasculare

Somonul este sursă bogată de acizi grași Omega-3, substanțe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL). În plus, este redus riscul de formare a plăcilor, de apariție a afecțiunilor cardiovasculare și accidentului vascular cerebral.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Pe lângă acizii grași Omega-3, somonul conțin și o cantitate mare de proteine. Ambele substanțe nutritive au un efect asupra procentului de grăsime corporală. Proteinele sunt greu de digerat și, prin urmare, oferă sățietate pentru o durată mai lungă, făcându-te să mânânci mai puțin. Acizii grași Omega-3 stimulează metabolismul, suprimă apetitul și reduc depunerea de grăsime prin creșterea oxidării acidului gras. Așadar, te poți menține în formă prin consumul de somon, mai ales dacă este bine gătit.

Îmbunătățește funcția cerebrală

Acizii grași Omega-3 prezenți în somon sunt necesari pentru funcțiile creierului. Acești acizi grași polinesaturați sunt neuroprotectori naturali, care stimulează buna funcționare a celulelor cerebrale, prevenind afecțiunile degenerative. Mănâncă somon măcar o dată pe săptămână.

Previne afecțiunile oculare

Somonul este considerat „alimentul rege” când vine vorba de sănătatea ochilor. Datorită cantității mari de acizi grași Omega-3, prin consumul de somon este redus riscul de cataractă și degenerescență maculară, datorită cantității mari de acizi grași Omega-3.

Combate pierderea părului

Complexul de vitamine B, proteinele, fierul și acizii grași prezenți în somon sunt substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea părului, hrănind firele de păr de la rădăcină și prevenind astfel pierdea lor. Așadar, cu cât mănânci mai mult somonul cu atât mai mult ai grijă de felul în care arată podoaba capilară. În plus, cea care se bucură de aceste beneficii este și pielea.

Fagurele de miere, un leac dulce