Sondaj CSCI: 93% dintre români vor pace între Traian Băsescu şi Victor Ponta

93% dintre români vor ca între Traian Băsescu şi Victor Ponta să fie pace, potrivit unui sondaj CSCI realizat la comanda România TV. De asemenea, 46% din români sunt destul de mulţumiţi de activitatea de până acum a lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru al României.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 19:24

93% din cei care au răspuns sondajului CSCI sunt de părere că USL trebuie să susţină creşterea economică şi crearea de locuri de muncă drept princiipal obiectiv, mai mult decât lupta cu Traian Băsescu sau alte partide, în timp ce 4% sunt de acord parţial cu această afirmaţie, iar 1% sunt în dezacord total. Tot 1% din respondenţi sunt în dezacord parţial.

Coabitarea lui Victor Ponta cu Traian Băsescu nu este văzută ca „o trădare a obiectivelor USL şi a votului de susţinere primit de USL în 2012” de 46% din cei care au răspuns sondajului CSCI, în timp ce 17% susţin că este vorba despre o trădare.

59% din cei care au răspuns sondajulului CSCI cred că USL nu trebuie să continue să susţină lupta împotriva lui Traian Băsescu drept principal obiectiv, în timp ce 24% susţin acest lucru.

Întrebaţi dacă după câştigarea alegerilor din 2012 cred că Victor Ponta trebuia să continue scandalul cu Traian Băsescu sau trebuia să se concentreze pe economie şi îmbunătăţirea relaţiilor externe ale ţării, 80% din cei care au răspuns cred că premierul Ponta ar trebui să se concentreze pe economie şi pe relaţiile externe, în timp ce 15% vor continuarea scandalului cu şeful statului.

Potrivit sondajului CSCI, 56% din românii spun că relaţia premierului Ponta cu preşedintele Băsescu, în acest moment, este una încordată / tensionată, 34% cred că este o relaţie neutră, în timp ce 8% cred că premierul şi şeful statului au o relaţie apropiată.

Tot potrivit sondajului CSCI, în relaţia instituţională cu Traian Băsescu, 65% din respondenţi cred că Victor Ponta ar trebui să colaboreze mai mult cu preşedintele, 21% sunt de părere că Ponta ar trebui să păstreze actuala atitudine, în timp ce 10% cred că ar trebui să fie mai agresiv. 

Potrivit CSCI, 46% din români sunt mulţumiţi de activitatea de pana acum a lui Victor Ponta in functia de Prim-Ministru al Romaniei, 17% sunt fosrte mulţumiţi, 19% sunt destul de mulţumiţi. Doar 17% din respondenţi au spus că sunt foarte nemultumiţi de activitatea premierului. 

Sondajul CSCI a fost realizat pe 1100 subiecti, în perioada 20 – 28 martie, la comanda România TV, şi are o marjă de eroare de marja de eroare +/-3%.