SONDAJ INSCOP. Aproape trei sferturi dintre români cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită

Publicat: Miercuri, 20 Martie 2019 11:00 // Actualizat: Miercuri, 20 Martie 2019 11:06 // Sursa: romaniatv.net

Aproape trei sferturi dintre români cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, relevă datele unui sonda realizat de institutul INSCOP. Trendul e constant în ultima jumătate de an.

Foto: inscop.ro
Documente atasate:

72,8% dintre români cred că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită în România, potrivit unui sondaj INSCOP realizat în martie.

Doar 17,8% sunt de părere că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună, iar 9,4% nu au o opinie clară pe această temă.

Trendul este constant în ultima jumătate de an. Cea mai mare proporţie a celor dezamăgiţi de direcţia României s-a înregistrat în octombrie 2018 (74%) şi de atunci s-a menţinut în intervalul 74% - 72,8%.

Opiniile românilor par să se fi deteriorat semnificativ faţă de 2017, când proporţia celor care credeau că România se îndreaptă într-o direcţie greşită varia între 53% şi 66%.

În privinţa direcţiei în care se îndreaptă Europa, lucrurile sunt ceva mai echilibrate. 44,2% dintre români cred că lucrurile în Europa se îndreaptă într-o direcţie bună, iar 38,6% cred că lucrurile în Europa se îndreaptă într-o direcţie greşită. 

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat de INSCOP Research la comanda Fundației Konrad Adenauer. Datele au fost culese în perioada 5 – 13 martie 2019, pe un eșantion de 1053 persoane, reprezentativ pentru populația
României, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat la domiciliul respondenţilor.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Sondaj de opinie sondaj inscop
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mar 10:17
Răspunde | Votează email 0 email
Baraghin
....in guvernarea PDLista, aveti sondaje? ...eu sunt convins, ca romanii au fost FFF.Fericiti, dupa toate "binefacerile" guvernarii de dreapta, si votau in proportie de 99%, ca merge in directia buna!!!!!
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H