Sondaj Avangarde: Doar 12% dintre români sunt de acord cu drepturi pentru comunitatea LGBT

Datele celui mai nou sondaj Avangarde privind modul în care este percepută comunitatea LGBT în România în raport cu valorile familiei tradiționale, arată că doar 12% dintre cetăţeni sunt de acord să li se acorde acestora drepturi.

24 iul. 2021, 09:06
Sondaj Avangarde: Doar 12% dintre români sunt de acord cu drepturi pentru comunitatea LGBT

62% dintre români cred că trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale. 58% dintre cei intervievați cred că biserica nu ar trebui să se implice în deciziile autorităților. În acelaşi timp, doar 12% dintre români cred că ar trebui acordate mai multe drepturi comunității LGBT, se arată în sondaj.

Din punctul dumneavoastră de vedere dezbaterea privind valorile LGBT vs valori tradiționale este validă sau artificială? 21% cred că este o dezbatere validă, 34% sunt de părere că este o dezbatere artificială iar 45% declară că nu știu sau nu răspund.

Potrivit acestui sondaj, USR PLUS este perceput drept partidul care apără cel mai mult comunitatea LGBT în timp ce PSD este văzut drept partidul care susține cel mai mult valorile tradiționale.

Care partid considerați că susține cel mai mult comunitatea LGBT? 13%  cred că USR PLUS, 3 % PNL și doar 1% PSD. 24% dintre respondenți sunt de părere că niciun partid nu susține comunitatea LGBT, 3% cred că toate iar 56% nu știu sau nu răspund.

Care partid considerați că susține cel mai mult valorile tradiționale? 16% cred că PSD, 9% PNL, 3% AUR, 13% cred că niciunul , 2% toate iar 57% nu știu sau nu răspund.

Din punctul dumneavoastră de vedere Biserica ar trebui să se implice în deciziile autorităților? Doar 8% cred că ar trebui, în timp ce 58% cred că biserica nu ar trebui să se implice. 24% cred că depinde de subiect iar 9% nu pot aprecia.

Din punctul dumneavoastră de vedere există în derulare o campanie de promovare a ideologiei LGBT? 35% cred că da, 19% nu iar 46% nu știu sau nu răspund.

Dar o campanie împotriva comunității LGBT? 21% cred că da, 31% nu iar 48% nu știu sau nu răspund.

Citeşte şi Un deputat UDMR va depune un proiect de lege împotriva comunităţii LGBTQ, asemănător cu cel din Ungaria 

Din punctul dvs de vedere există în derulare o campanie de promovare a valorilor tradiționale? 36% cred că da, 19% nu iar 45% nu știu sau nu răspund.

Dar o campanie împotriva valorilor tradiționale?
26% cred că da, 34% nu iar 40% nu știu sau nu răspund.

Dvs personal aveți o problemă cu persoanele LGBT?
29 % spun că au, 50% răspund negativ iar 21% declară că nu știu sau nu răspund.

Acest sondaj Avangarde a fost realizat în perioada: 14.07- 20.07.2021. Universul: Populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eșantion: 900 subiecți Eșantion probabilist, aleator simplu. Metoda: CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare: 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%, după cum transmite Antena 3.

Citeşte şi Declaraţie bombă înaintea summit-ului de la Bruxelles. Olanda cere excluderea Ungariei din UE, din cauza legii anti-LGBT


loading...