Un deputat UDMR va depune un proiect de lege împotriva comunităţii LGBTQ, asemănător cu cel din Ungaria

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunţat joi, la Oradea, că susţine iniţiativa Guvernului de la Budapesta de o organiza un referendum pe tema legii controversate împotriva comunităţii LGBTQ. De asemenea, liderul formaţiunii a declarat că, în septembrie, la începerea noii sesiuni din Parlamentul României, va iniţia prin deputatul Zakarias Zoltan de la UDMR, un proiect legislativ intitulat ”pentru protecția copiilor”

23 iul. 2021, 20:47
Un deputat UDMR va depune un proiect de lege împotriva comunităţii LGBTQ, asemănător cu cel din Ungaria
foto: newstrack.ro

Un deputat UDMR va depune un proiect de lege împotriva comunităţii LGBTQ. Iniţiativa este similară cu cea din Ungaria care a atras critici vehemente din partea mai multor state europene, scrie publicația Kronika Online.

„Este important ca cetățenii maghiari de peste graniță să își exprime cât mai multe opinii cu privire la problemele referendumului inițiat de guvernul maghiar, exprimând astfel unitatea națiunii maghiare. Este destul de clar ce trebuie făcut, iar după consultarea cu János Mezei, președintele Partidului Civic Maghiar (partid care face parte din Alianța maghiarilor din Transilvania), este clar că atât PPMT, cât și Partidul Civic Maghiar (PCM) susțin valorile tradiționale și îi încurajează pe toți cetățenii maghiari să participe la referendum și să susțină protecția familiilor și copiilor”, a declarat István Csomortányi, care mai este și co-președintele Alianței Maghiare din Transilvania.

Politicianul a mai subliniat că „este util ca Ungaria să demonstreze direct voința oamenilor în legătură cu Legea privind protecția copilului, deoarece acest lucru a provocat isteria unor cercuri occidentale”. De asemenea, István Csomortányi a afirmat  că legea „varsă apă limpede în pahar în legătură cu propaganda LGBTQ din școli și mass-media adresată copiilor”.

„Ar fi utilă implementarea unei legislații similare care protejează copiii de propaganda sexuală în întreaga Europă Centrală și de Est, nu numai în țări precum Ungaria și Polonia”, a mai precizat politicianul orădean, potrivit Digi24.

Citeşte şi: Ungaria acuză UE de şantaj. Comisia Europeană spune că nu va aproba PNRR-ul maghiarilor dacă nu vor fi făcute reforme judiciare

Csomortányi a susţinut că e timpul ca parlamentarii români „să ia atitudine cu privire la protecția copilului și să se hotărască dacă intenționează să protejeze copiii de acest tip de propagandă pe care diferite ONG-uri suspecte încearcă să o impună societății românești și comunității din Transilvania, sub pretextul libertății”.

Astfel, după deschiderea noii sesiuni a Parlamentului României, un proiect de lege similar cu cel inițiat de partidul FIDESZ la Budapesta va fi propus pentru a fi inclus pe ordinea de zi de către deputatul Zakarias Zoltan, lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, care a intrat în Parlamentul României pe listele UDMR.

„Acesta ar fi un pas important și util pentru societatea românească, chiar dacă România va fi inclusă alături de Ungaria și Polonia pe lista țărilor care desfășoară o vânătoare de vrăjitoare”, a mai spus președintele Partidului Popular Maghiar.

István Csomortányi a subliniat, de asemenea, „dublul standard” care afectează membrii minorităților naționale indigene din Uniunea Europeană, care numără aproximativ cincizeci de milioane de persoane și ale căror drepturi și nemulțumiri sunt ignorate de autoritățile de la Bruxelles. Csomortányi susține că oficialii europeni sunt atenți doar la drepturile comunității LBGTQ și le protejează „cu dinții și unghiile”, spunând despre acestea că sunt „create artificial”.

Un deputat UDMR va depune un proiect de lege împotriva comunităţii LGBTQ, asemănător cu cel din Ungaria. Ce prevede iniţiativa

Iniţiat de partidul FIDESZ, proiectul din Ungaria interzice diseminarea a ceea ce a numit conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli. Mai mult, inițiativa legislativă prevede ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conţinuturi pornografice sau orice alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea. Proiectul, care ar urma să se aplice şi industriei publicităţii, mai prevede crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

În practică, programele educaţionale sau reclamele marilor grupuri solidare cu minorităţile sexuale şi de gen, precum reclama Coca-Cola prezentând un cuplu de bărbaţi care a declanşat apeluri la boicot în 2019, nu vor mai fi autorizate, conform proiectului de lege.

Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru cărţi, cum a fost o colecţie de poveşti şi legende care minimizează homosexualitatea şi care a atras nemulţumirea guvernului în toamna anului 2020. De asemenea, serialele precum „Friends” sau filmele precum „Bridget Jones”, „Harry Potter” şi „Billy Elliot”, în care este menţionată homosexualitatea, ar putea fi interzise minorilor, au avertizat ONG-urile.

Joi, Amnesty Internațional a solicitat ofițerului maghiar pentru drepturi fundamentale (avocatul poporului din Ungaria) să condamne public și să reclame la Curtea Constituțională legea inițiată recent adoptată și promulgată de autoritățile de la Budapesta. Experții Amnesty International susțin că „legea încalcă drepturile omului, limitează drastic libertatea de exprimare şi drepturile copiilor, pune în pericol sănătatea mintală a tinerilor din comunitatea LGBTQ şi îi împiedică, de asemenea, să aibă acces la informaţii şi susţinere”.

Citeşte şi: Un celebru model, membru al comunităţii LGBTQ, agresat în Mega Image: „Uitaţi-vă ce-mi face. Mă ia în braţe” VIDEO


loading...