SONDAJ Cei mai mulţi elevi bucureşteni din anii terminali nu se vor duce la şcoală pentru orele de pregătire

Doar 23% dintre elevii bucureşteni din anii terminali au anunțat până vineri, 22 mai, că vor merge la şcoală în perioada 2-12 iunie pentru a participa la orele de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, arată un sondaj realizat de Inspectoratul Şcolar Bucureşti. 4.521 de elevi de clasa a VIII-a şi 3.214 de elevi de clasa a XII-a sau a XIII-a și-au exprimat disponibilitatea de a merge să se pregătească la şcoală, scrie edupedu.ro.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 14:28
SONDAJ Cei mai mulţi elevi bucureşteni din anii terminali nu se vor duce la şcoală pentru orele de pregătire

639 de cadre didactice şi-au anunţat prezenţa în şcolile bucureştene pentru a susţine orele de pregătire cu elevii de clasa a VIII-a, adică “80,28% din totalul profesorilor care predau disciplinele de examen”, a declarat inspectorul general-adjunct de la ISMB, Maria Manea, pentru sursa citată. 157 de profesori bucureşteni au spus că nu vor veni să facă pregătire cu elevii care vor susţine Evaluarea Națională. Aceştia au invocat motive precum starea de sănătate sau pentru că au în grijă persoane vulnerabile.

Citeşte şi Un licean îi explică ministrului Educaţiei de ce măsurarea temperaturii elevilor care dau examen este o măsură complet greşită

598 dintre profesorii care ar trebui să pregătească elevii pentru Bacalaureat, adică 67,12%, au spus că vor veni să susțină cursurile de pregătire, a mai declarat Maria Manea: “Inspectoratul Școlar al Municipiului București a solicitat datele cu privire la numărul de elevi și cadre didactice care vor participa la pregătirea în vederea susținerii examenelor naționale în București, până pe data de 25 mai. Datele pentru 22 mai 2020 arată în felul următor:

  • avem 7.735 de elevi în total, de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, care și-au exprimat până astăzi opțiunea de a venit fizic în perioada 2-12 iunie la cursurile de pregătire organizate în școli, în vederea susținerii examenelor naționale.
  • dintre cei 7.735 de elevi, 4.521 sunt elevi de clasa a VIII-a și 3.214 sunt liceeni în clasele a XII-a – a XIII-a”,.

Elevii din anii terminali mai au timp până pe 25 mai să își exprime opțiunea. Dar chiar dacă elevii îşi vor exprima opţiunea după ziua de luni, unitățile de învățământ sunt obligate să-i primească pe toţi cei care decid să participe, a precizat inspectorul general-adjunct de la ISMB.

Totodată, există școli unde nu vine niciun elev. Pentru acestea, pregătirea se va realiza exclusiv online.


loading...
Partenerii noștri