Sondaj CSOP: Ponta, primul în topul încrederii. Antonescu, egalat de preşedintele Băsescu

Premierul Victor Ponta este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, arată un sondaj CSOP realizat la comanda PDL, scriu jurnaliştii de la "Adevărul". Cu un procent de 29%, Ponta l-a devansat chiar şi pe Mugur Isărescu, indicat de 27% din respondenţi. Crin Antonescu pierde tot mai mult teren, liberalul ajungând la numai 17% încredere, procent identic cu cel al preşedintelui Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 12:20
Sondaj CSOP: Ponta, primul în topul încrederii. Antonescu, egalat de preşedintele Băsescu

Cu 29%, Ponta i-a luat faţa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a fost preferat de 27% din români. Podiumul este completat de Sorin Oprescu, primarul Capitalei fiind indicat de 22% din respondenţi, însă sondajul a fost realizat înainte ca scandalul câinilor maidanezi să izbucnească.

Crin Antonescu, candidatul oficial al USL la alegerile prezidenţiale, scade tot mai mult în ochii românilor. Liberalul a ajuns la o cotă de numai 17% şi merge umăr la umăr cu preşedintele Traian Băsescu. Dintre liderii de dreapta, cel mai bine cotat este preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, cu 16% în topul încrederii. Pe locurile urmîtoare vin democrat-liberalii Vasile Blaga şi Emil Boc, ambii cu un procent de 14%.

Coaliţia de guvernare se bucură în continuare de încrederea populaţiei, USL fiind cotată la 58% intenţie de vot. Într-o uşoară creştere se află PDL, care a atins pragul de 18%, însă democrat liberalii sunt, totuşi, la o distanţă considerabilă faţă de USL. După închiderea OTV, PPDD se află în cădere liberă. Partidul patronat de Dan Diaconescu a ajuns la numai 6%, după ce, la alegerile parlamentare din decembrie 2012 reuşea să smulgă voturile a 15% din români.

Un procent de 6% înregistrează şi UDMR, în timp ce Mişcarea Populară se află încă în marja de eroare, cu un procent de 3%. Topul este închis de Forţa Civică, partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu fiind cotat la numai 2%.

Sondajul de opinie publică a fost realizat la cererea PDL pe un eşantion de 1.082 persoane, în perioada 24 august-1 septembrie, marja de eroare fiind de ±3,0% .


loading...