Sondaj CURS: PSD se menţine pe prima poziţie în intenţia de vot. Doar patru partide ar atinge pragul electoral în acest moment

Conform unui sondaj realizat de CURS, PSD se menține pe prima poziție a intenției de vot, cu 31%, în timp ce pe următoarele poziții se regăsesc PNL și AUR. REPER, partidul lui Dacian Cioloș, apare și el pentru prima dată în sondaje.

24 oct. 2022, 13:29
Sondaj CURS: PSD se menţine pe prima poziţie în intenţia de vot. Doar patru partide ar atinge pragul electoral în acest moment

Potrivit sondajului, întrebați cu ce partid ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 31% dintre români ar pune ștampila pe PSD, 22% ar alege PNL, iar 14% ar merge cu AUR.

USR se regăsește pe a patra poziție, cu un scor de 11%, fiind urmat de PMP, cu 4%. REPER, partidul recent fondat de Dacian Cioloș, apare pentru prima oară în sondaje și este cotat cu 3%.

La întrebarea dacă în România lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită, cei mai mulți români, în proporție de 72%, au răspuns că mai degrabă consideră că țara merge într-o direcție greșită. De cealaltă parte, doar 20% dintre cetățeni cred că țara merge într-o direcție bună, în timp ce 8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Conform aceluiaşi sondaj CURS, realizat în perioada 6 – 19 octombrie, procentul bucureștenilor nemuțumiți de Nicușor Dan este de 59%. Alți 12% dintre cei chestionați s-au declarat foarte nemulțumiți de activitatea primarului general. Doar 22% dintre cei intervievați consideră că Nicușor Dan face o treabă bună și chiar foarte bună, în vreme ce 7% fie nu ştiu, fie au decis să nu răspundă.

Citeşte şi: Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale: „Nu vreau să blochez proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a MApN și a Armatei”

Potrivit cercetării, marea majoritate a bucureștenilor sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție greșită – 70%. Doar 22% dintre persoanele chestionate sunt de părere că situație merge spre bine.

Printre problemele care îi deranjează cel mai mult pe locuitorii orașului București se numără traficul, situația parcărilor, curățenia, dar și lipsa încălzirii și a apei calde. Oamenii sunt de părere că aceste ar trebui rezolvate cu prioritate. Cei mai mulți indică traficul ca prioritate ce trebuie rezolvată, în proporție de 23%, în vreme ce problema parcărilor este indicată de 12%, iar curățeania de 11%.

Citeşte şi: Discurs delirant al Dianei Şoşoaca despre Schengen! „Înseamnă trafic de droguri şi prostituţie! Ne-a vandut suveranitatea! Mai vreţi, mă, Schengen?!”