SONDAJ exploziv: ce părere au românii despre filmul Teambuilding, de fapt

Probabil, „Teambuilding" este cel mai controversat film românesc din ultimii 33 de ani. Specialiști, diverse persoane publice, respectiv simpli cinefili și-au exprimat diverse puncte de vedere, uneori într-o manieră foarte acidă.

25 feb. 2023, 16:07
SONDAJ exploziv: ce părere au românii despre filmul Teambuilding, de fapt

Unii susțin că filmul care a rulat în cinematografe, disponibil și pe Netflix, este foarte prost. Alții sunt de părere că reprezintă mai degrabă „un suflu nou”, binevenit.

Potrivit unui sondaj realizat de agenția de cercetare Unlock, în parteneriat cu platforma Empath, filmul Teambuilding este considerat de 52% dintre privitori „emblematic pentru restartul comediei românești de calitate”, iar 59% își doresc să apară partea a doua.

Sondajul a fost special realizat în urma controverselor din social media, susțin autorii.

64% dintre respondenții sondajului s-au declarat încântați de peliculă și doar 4% au transmis că nu le-a plăcut.

În urma chestionării, 52% dintre respondenți au declarat că filmul portretizează viața în corporații așa cum este ea în realitate și doar 26% au afirmat că nu ar dori să lucreze într-o corporație.

„Impactul filmului Teambuilding a fost amplu discutat în spațiul public, în special social media, și a generat multe controverse și opinii negative. Noi am constatat, în timpul studiilor conduse în ianuarie, că mulți din cei care văzuseră filmul se jenau să spună că au râs, că s-au distrat, că le-a plăcut, pentru că ar fi putut fi judecați că nu au gusturi bune.

Și atunci ne-am hotărât să facem un studiu, să aflăm opinia reală a publicului. Așa cum ne așteptam, o majoritate covărșitoare a declarat că le-a placut filmul, că au râs, că nu le-a creat nicio dramă și că abia așteaptă alte comedii românești. Ceea ce are un impact pozitiv asupra cinematografiei noastre și ne ajută pe toți să evoluăm. Soluții există și principiul “dacă nu ai nimic constructiv de spus, poți să nu spui” funcționează și ajută”, a comentat Adina Vlad, managing partner Unlock și contributor fondator Empath.

Studiu a fost realizat pe un eșantion de 600 de persoane, majoritatea din mediul urban, cu studii superioare și venit mediu sau ridicat, persoane căsătorite, cu copii.

 

CTP a criticat dur filmul Teambuilding

 

Cristian Tudor Popescu (CTP) se numără printre persoanele publice din România care a făcut comentarii acide pe tema controversatului film ralizat de către Matei Dima – Bromania.

„Eu am spus acolo doar că, în vreme ce mă uitam la film, se uitau la mine prin cameră – apăruseră de undeva – niște maimuțe antropoide care râdeau, dar nu râdeau de film, râdeau de mine, că mă uit la film. Acesta este comentariul meu și nu vreau să merg mai departe de aceasta (…)

N-am reușit să schițez nici măcar un mic zâmbet, dimpotrivă, simțeam că mă retardez, mă tâmpeam și eu uitându-mă la ce-i acolo”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

800.000 de euro a fost investiția totală în filmul Teambuilding, iar încasările au depășit 4,6 milioane de dolari. Peste 1 milionde dolari au văzut lungmetrajul la cinema. În primul weekend, la premieră, au fost aproape 200.000.