SONDAJ intern PDL: Emil Boc, mai bine cotat decât Vasile Blaga

Emil Boc este cel mai iubit om în PDL, Vasile Blaga urcă încet, dar sigur, în sondajele de opinie. Democrat-liberalii caută candidat pentru alegerile prezidențiale și analizeaza, periodic, popularitatea liderilor partidului. Lista cu cei care ar putea fi trimiși în lupta pentru Cotroceni e deschisă până la toamnă.

RomaniaTV.net
13 mai 2013, 09:00
SONDAJ intern PDL: Emil Boc, mai bine cotat decât Vasile Blaga

Emil Boc, Adriean Videanu și Liviu Negoiță se numără printre cei mai iubiți și cei mai credibili democrat-liberal, în interiorul partidului. Potrivit ultimelor analize interne, Blaga cucerește încet, dar sigur, electoratul portocaliu. De o popularitate crescută se bucură şi Elena Udrea, care spunea că şi-ar dori mai degrabă funcţia de prim-ministru şi nu intenţionează să candideze la Preşedinţie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, în legătură cu propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu de coagulare a forţelor de dreapta, care să propună listă comună de candidaţi la europarlamentare, că un astfel de demers trebuie făcut în jurul PDL.

„Poziţia noastră e clară şi am spus-o de fiecare dată: noi dorim coagularea forţelor de dreapta în jurul PDL. Fără nicio urmă de aroganţă, chiar şi domnul Ungureanu spunea despre noi că suntem membri ai PPE, suntem cel mai mare partid din România membru al PPE, avem o cotă de 16-18% din analizele noastre. Şi, desigur, atunci când discuţi de liste comune şi de candidaţi comuni, e bine să vezi care este aportul fiecărei structuri care doreşte o astfel de abordare. De asemenea, trebuie să şi învăţăm şi să vedem cum ne-am asumat în timp obligaţiile fiecare dintre părţi, chiar în timpul alegerilor generale de anul trecut”, a declarat Vasile Blaga.

Întrebat dacă a fost invitat la negocierile propuse de Răzvan Mihai Ungureanu pentru coagularea forţelor de dreapta, Blaga a răspuns: „Nu. O să mă întâlnescu cu dânsul la grupul PDL din Senat”.

De asemenea, Blaga a spus că, dacă PDL va fi invitat la aceste negocieri, va merge dar în condiţiile pe care democrat-liberalii le-au susţinut până acum, respectiv că doresc coagularea forţelor de dreapta în jurul PDL.

El a reafirmat faptul că PDL va avea un candidat propriu la prezidenţiale.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat, vineri, că, după discuţiile avute la Bruxelles cu conducerea PPE, în următoarele două săptămâni va iniţia discuţii pentru coagularea forţelor de dreapta, cu scopul prezentării unei liste comune la europarlamentare şi a unui candidat unic la prezidenţiale.