Sondaj IRES: 60% dintre români apreciază măsurile Guvernului de consolidare a capacităţilor de apărare

Potrivit unui studiu IRES, 66% dintre participanţi sunt de părere că NATO poate asigura integral securitatea României, în timp ce 60% apreciază drept bune şi foarte bune măsurile luate de Guvernul Ponta în ultima perioadă pentru a consolida capacităţile de apărare a României, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 16:01
Sondaj IRES: 60% dintre români apreciază măsurile Guvernului de consolidare a capacităţilor de apărare

Întâlnirea dintre preşedinţii Traian Băsescu şi Barack Obama de la Varşovia, care a avut loc în această săptămână, este cunoscută de 67% dintre participanţii la studiul IRES.

De asemenea, 70% dintre cei chestionaţi au încredere în afirmaţia liderului american cu privire la promisiunile Statelor Unite de a fi mereu alături de aliaţii din estul Europei.

Peste jumătate dintre respondenţi (57%) cred că Rusia este ţara care ar putea reprezenta o ameninţare pentru România în condiţiile unor conflicte în această zonă a Europei, în timp ce 69% dintre cei chestionaţi cred că Rusia reprezintă o ameninţare la adresa ţării noastre.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.107 indivizi de 18 ani şi peste. Tipul eşantionului: multistratificat, probabilist, reprezentativ la nivel naţional. Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 3%. Perioada anchetei: 5 iunie 2014.