Sondaj: Jumătate dintre angajaţi cred că întoarcerea la serviciu este o măsură bună şi că economia trebuie repornită indiferent de risc

Publicat: Joi, 07 Mai 2020 18:22 // Actualizat: Joi, 07 Mai 2020 18:46 // Sursa: romaniatv.net

Un sondaj BestJobs arată că unul din doi angajaţi români crede că economia trebuie repornită indiferent de risc și așteaptă să se întoarcă la serviciu, în ciuda gradului ridicat de incertitudine. Angajații sunt de părere că angajatorii trebuie să asigure măsuri de protecție împotriva coronavirusului.

Potrivit sondajului BestJobs, jumătate dintre angajații care au răspuns pe platforma de recrutare consideră că întoarcerea la birou în această vară este o măsură bună, pentru că economia trebuie repornită cu orice risc.

28,4% dintre respondenţi nu consideră necesară revenirea la birou pentru că sunt eficienţi și de acasă, în timp ce 13,5% consideră încă prea riscantă o astfel de măsură.

Mai mult de jumătate dintre respondenții la sondajul BestJobs (57%), care lucrează acum de acasă, se așteaptă să se întoarcă la birou în lunile mai și iunie, în funcție de evoluția epidemiei de COVID-19 și de măsurile care vor fi anunțate de autorități, iar 8% spun că nu se mai întorc, ci vor continua să lucreze de acasă. Alți 11,2% dintre intervievați consideră că revenirea la birou ar fi lipsită de riscuri abia spre finalul anului, în timp ce 4% văd acest lucru posibil mai degrabă anul viitor”, se arată într-un comunicat al BestJobs.

Printre principalele temeri cu care se confruntă angajații români referitor la întoarcerea la birou se numără posibilitatea de a contracta virusul (49%), dificultăți în reintegrarea în atmosfera de birou (8%) sau dificultăți mai mari în comunicarea cu colegii (3,7%). 44,7% dintre respondenți au declarat că nu au nicio emoție în legătură cu reîntoarcerea la serviciu.

Citeşte şi Peste 70% dintre români vor să muncească de acasă câteva zile pe săptămână şi după ridicarea restricţiilor

În ceea ce privește măsurile de precauție pe care ar trebui să le ia angajatorii, cei mai mulți dintre angajați sunt de părere că ar trebui să existe dezinfectanți la dispoziția tuturor (78%) și să fie împărțite măști și mănuși (68,5%). De asemenea, 65,8% dintre angajaţii chestionaţi cred că e necesar să fie curățate foarte bine birourile în fiecare zi după terminarea programului. 60,6% dintre cei chestionaţi ar vrea ca birourile să fie reașezate în aşa fel încât să fie distanțe mai mari între angajați.

41,3% dintre respondenţi sunt de părere că e nevoie și de o modificare a programului de lucru pentru a fi evitate orele de vârf, iar 37,6% cred că la birou ar trebui să vină, în primă fază, doar o parte dintre angajați.

În cazul în care compania la care lucrează nu ar lua măsuri de siguranță, 40,6% dintre angajați și-ar cumpăra singuri materialele de protecție, 36% ar cere conducerii respectarea normelor, în timp ce 10% dintre respondenți spun că și-ar da demisia, iar alți 8% afirmă că și-ar reclama angajatorul la autorități.

Citeşte şi Guvernul vrea să plăteasca şomaj tehnic şi după starea de urgenţă. Explicaţia premierului Ludovic Orban

Întrebați cât de mult cred că va mai dura epidemia de COVID-19, cei mai mulți dintre angajații chestionați (34,3%) văd o epidemie ciclică, care va reveni în fiecare primăvară și toamnă, iar 27% sunt de părere că va dura mai mult de un an.

De asemenea, 21,4% dintre ei consideră că starea actuală va mai dura încă jumătate de an, în vreme ce 17,4% dintre cei intervievați au indicat între o lună și trei luni.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 aprilie - 4 mai 2020, pe un eșantion de 1.042 de utilizatori de internet din România.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajati romani măsuri de protecţie sondaj BestJobs
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H