SONDAJ Majoritatea celor testaţi pozitiv cu noul coronavirus sunt asimptomatici

Doar 22% dintre persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus au prezentat simptome în ziua testării, potrivit unui sondaj realizat de Oficiul britnic pentru Statistică Națională, informează BBC.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 12:04
SONDAJ Majoritatea celor testaţi pozitiv cu noul coronavirus sunt asimptomatici

Aceste date duc la concluzia că persoanele asimptomatice pot răspândi virusul relativ uşor, neştiind că sunt purtătoare. Iată care au fost principalele concluzii ale sondajului:

Cele mai multe teste pozitive s-au înregistrat la cei care lucrau în asistenţa socială, în sistemul medical şi cei care, în general, aveau joburi care necesitau părăsirea locuinţei. 

Citeşte şi Studiu: Pacienţii trataţi perioade îndelungate cu hidroxiclorochină nu sunt mai puţin afectaţi de infecţia cu noul coronavirus

O altă observaţie a studiului a fost cea referitoare la persoanele care făceau parte dintr-o minoritate etnică. Şansele ca testele acestora să iasă pozitive erau semnificativ mai mari decât în cazul persoanelor albe.

Cei care trăiau în locuinţe cu suprafaţă mare aveau şanse mai mari să iasă pozitivi la testul de coronavirus decât cei care locuiau în case mici.

În timp ce 22% dintre participanţii la studiu care au fost testaţi pozitiv au raportat simptome în ziua testării, 33% dintre participanţii testaţi pozitiv au declarat că au avut simptome fie în ziua testării lor, fie anterior zilei de testare, fie după ziua testării.