Sondaj online: Romanii, veste catastrofala pentru prezidentiabilul Iohannis!

Mai mult de jumătate dintre romani cred ca este importanta religia presedintului Romaniei. Astfel, peste jumătate (58,2%) dintre participanţii unui sondaj online cred că religia viitorului preşedinte al României contează.

RomaniaTV.net
07 aug. 2014, 17:26
Sondaj online: Romanii, veste catastrofala pentru prezidentiabilul Iohannis!

Întrebarea a fost adresată românilor, în contextul în care promovarea candidaţilor pentru funcţia de la Cotroceni a intrat în linie dreaptă, iar una dintre liniile de profil prezidenţial care au fost aduse în discuţie în spaţiul public în ultima perioadă a ţinut de religia pe care o va avea viitorul preşedinte, potrivit stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis a ieşit zilele acestea cu atacuri la adresa lui Victor Ponta, pe care l-a acuzat că vorbeşte despre religia sa (n.n. Victor Ponta fiind creştin ortodox), viitorul candidat al ACL susţinând că religia unui candidat nu trebuie să conteze.

În realitate, Victor Ponta a afirmat într-un discurs susţinut în urmă cu două săptămâni că „nu e nimic de reproşat (n.n. lui Klaus Iohannis) că e etnic german” şi că „nu e nimic rău că e protestant”, dar „nu vreau să mă acuze nimeni sau să-mi spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”, a declarat premierul Ponta.

Ţinând cont de faptul că peste jumătate dintre participanţii la sondaj consideră că religia viitorului preşedinte contează, rezultă că propunerea PNL pentru Cotroceni, Klaus Iohannis, va avea o problemă în a justifica public faptul că nu contează confesiunea sa. Peste jumătate dintre români îl contrazic pe Iohannis şi îi arată că, în perspectiva prezidenţialelor, va conta faptul că este luteran.


loading...
Partenerii noștri