Sondaj SOCIOPOL. PSD ar câştiga detaşat următoarele alegeri! La ce procent a ajuns partidul?! Marcel Ciolacu, cel mai influent om politic din România

Partidul Social Democrat ar putea câştiga următoarele alegeri parlamentare, la mare distanţă faţă de următoarea formaţiune politică din preferinţele electoratului. De asemenea, Marcel Ciolacu, liderul PSD se numără printre politicienii în care românii au cea mai mare încredere.

22 feb. 2022, 11:02
Sondaj SOCIOPOL. PSD ar câştiga detaşat următoarele alegeri! La ce procent a ajuns partidul?! Marcel Ciolacu, cel mai influent om politic din România

Un sondaj SOCIOPOL realizat în luna februarie relevă că PSD este partidul care ar obţine cele mai multe voturi la următoarele alegeri.

Partidul Social Democrat se află pe primul loc în preferinţele românilor, la un scor de 35% din intenţiile de vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Pe locul 2 se află AUR cu 22%, care a depăşit astfel PNL (16%), dar şi USR (13%).

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, reacţie dură după ce Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk. „O decizie irațională care va crea un front comun al NATO și UE”

Sondaj SOCIOPOL. Marcel Ciolacu e printre politicienii în care românii au cea mai mare încredere

Cât despre încrederea în liberii politici, românii au cea mai mare încredere în Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA – 29%, care l-a devansat pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, cu doar un procent (28%).

Rezultatul cercetării confirmă faptul că intrarea în coaliţia de guvernare a echipei lui Marcel Ciolacu a fost una de bun augur, atât pentru el în plan politic, cât şi pentru scorul partidului.

Pe următoarele locuri în topul politicienilor în care românii au încredere se află premierul Nicolae Ciucă (27%) şi medicul Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, (26%) .


Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 9-19 februarie, pe un eşantion de 1,001 persoane.

Sociopol - 2022 02 - Starea Natiunii

Citeşte şi: Virgil Popescu: Criza din Ucraina nu va duce la probleme în aprovizionarea cu gaze a României