Sophiya Haque a murit de cancer, la două săptămâni după ce fusese diagnosticată cu teribila boală

Actriţa de origine indiană, vedetă la Bollywood, dar şi în musical-uri şi seriate de televiziune a murit de cancer. Avea numai 41 de ani.

RomaniaTV.net
19 ian. 2013, 19:37
Sophiya Haque a murit de cancer, la două săptămâni după ce fusese diagnosticată cu teribila boală

Sophiya Haque care a interpretat, între altele, rolul Poppy Morales, managerul asistent din Rovers Return, în perioada 2008-2009, a murit miercuri noaptea, la numai două săptămâni după ce fusese diagnosticată cu cancer.

„Suntem foarte îndureraţi de moartea Sophiyei”, au spus foştii colegi ai vedetei de la ITV. Vedeta din Coronation Street era „acel gen de persoană cu care ai vrea mereu să îţi petreci timpul: senină, plină de viaţă, prietenoasă, îmgăduitoare, grijulie şi cum un simţ molipsitor al umorului”, a spus Stuart Piper, unul dintre partenerii ei de scenă. „Mi-a plăcut fiecare minut în care am lucrat împreună cu ea”, a mai spus Piper, citat de The Sun.

Născută în Portsmouth, Sophiya Haque era cea mai mică dintre celelalte două surori ale ei. A fost crescută de mama sa, Thelma, o profesoară divorţată. Sophiya a luat lecţii de dans de la vârsta de 2 ani şi jumătate, apoi s-a mutat la Londra, când avea 13 ani, unde a locuit cu tatăl ei, Amirul Haque şi cu cea de-a doua lui soţiei. A făcut o şcoală de arte, iar noaptea scria şi înregistra cântece, ea fiind vocalista formaţiei Akasa. A obţinut astfel un contract cu WEA Records, în Marea Britanie, în 1988.

Haque a lucrat şi ca prezentatoare de televiziune în Hong Kong, la Star TV, în 1992, unde avea spectacol de muzică în fiecare zi, acesta fiind difuzat în 53 de ţări. Din 1994, ea a început să apară la televiziunea indiană, iar în 1997 s-a mutat în Bombay (Mumbay), fiind angajată la postul de televiziune Channel V India.

Primul ei film la Bollywood a fost Khoobsurat, în 1999, în care a jucat alături de vedeta indiană Sanjay Dutt. A revenit în Marea Britanie în 2002.