Soprana de etnie romă de la Românii au talent, pe scenă la New York. Isabela Stănescu a impresionat americanii

Soprana de etnie romă de la Românii au talent, pe scenă la New York. În 2019, Isabela Stănescu a participat la show-ul de talente de la Pro TV, unde a ajuns până în finală. Chiar dacă n-a câştigat, crede că experienţa a ajutat-o mult.

15 feb. 2022, 08:39
Soprana de etnie romă de la Românii au talent, pe scenă la New York. Isabela Stănescu a impresionat americanii
Soprana de etnie romă de la Românii au talent, pe scenă la New York

Soprana de etnie romă de la Românii au talent, pe scenă la New York. Isabela e studentă în anul III la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi îşi doreşte să cânte la Opera Naţională, să se axeze pe compoziţie de muzică de film, iar la un moment dat să se retragă la catedră, pentru a împărtăşi din experienţa acumulată.

Soprana de etnie romă de la Românii au talent, pe scenă la New York

Chiar dacă a ales un drum neobişnuit pentru femeile de etnie romă, care, cele multe de ocupă de casă şi familie, nu au o carieră, Isabela Stănescu, în vârstă de 21 de ani a ajuns să facă parte din elita muzicală a României şi să cânte la Metropolitan Opera House din New York.

Sunt ţigancă din neam de căldărari şi ascult rock, jazz, clasică“, spune Isabela cu mândrie.

Isabela Stănescu s-a născut la Piatra Neamţ, iar pasiunea sa pentru muzică a început în copilărie, când a auzit, la desenul animat „Tom şi Jerry“, melodia „Santa Lucia“, pe care a început să o fredoneze, potrivit Click.ro.

Ea a obţinut de două ori bursa „Tinere Talente“ a Fundaţiei Regale Margareta a României şi a câştigat competiţii naţionale şi internaţionale. A obţinut bursa „Canto Summer Program“ şi vara trecută a lucrat cu cei de la Metropolitan Opera House New York, dar şi cu personalităţi din alte instituţii mari de muzică clasică.

Citeşte şi: Cine este Alexandru Pârgaru de la „Românii au talent”. Tânărul de 29 de ani suferă de o boală care îl ţine captiv într-un trup de copil

A participat la Românii au talent

Isabela Stănescu a participat la ”Românii au talent” în 2019 și l-a cucerit pe Florin Călinescu.

Pentru cei care sunt acasă şi care sunt tâmpiţi în continuare, şi nu atât pentru adulţi, cât pentru copii… Dacă vă uitați la această emisiune, nu fiți cuminți, nu mâncați tot din farfurie ca să vă dea mama la romi.

Pentru că dacă ajungeţi la ei, ajungeţi bine. Mi-a plăcut în primul rând pentru că sunt țigani care se fasolesc, suntem romi, suedezi, nu, suntem ţigani, că asta e situaţia.

Poţi fi român şi să fii un bou, un îngălat, un jegos. Mă ești om, curat, te duci la școală, gândești frumos… Când eşti om şi ai şi un talent din ăsta”, a spus Florin Călinescu la momentul respectiv.