Sora lui Dan Barna, audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Reacţia liderului USR

Sora lui Dan Barna a fost audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă care s-au autosesizat şi a verificat proiectele derulate în trecut de firma liderului USR. Anunţul a fost făcut chiar de Dan Barna care a afirmat că nu are niciun dosar la DNA.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 21:11
Sora lui Dan Barna, audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Reacţia liderului USR

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că sora lui a fost chemată pentru a fi audiată de Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Verificările DLAF au vizat o parte dintre proiectele realizate de fosta sa firmă, ce sunt în desfăşurare.

„Dacă vorbim de DLAF, care s-a autosesizat în urma anchetei Rise, o perioadă nu s-a mai întâmplat nimic. În momentul de faţă ştiu că sunt verificări în curs şi ştiu asta pentru că săptămâna trecută sora mea, fostele angajate de la croitoria respectivă unde a lucrat sora mea au fost invitate pentru audieri. Li s-au pus întrebările, oarecum fireşti: dacă au lucrat acolo, dacă au primit toate salariile, dacă au croit, ce-au croit, dacă au cusut rochii, şorţuri… Adică au fost întrebările de verificare. Mai multe instituţii verifică activitatea mea anterioară în perioada aceasta. Inspecţia Muncii a fost, a reverificat. Deci sunt verificări în curs. Eu am toată încrederea că în perioada următoare – sper să fie cât mai scurtă – se va ajunge la un final, pentru că sper să nu se repete secvenţa din campaniile anterioare”, a declarat Dan Barna la Europa FM, conform Mediafax.

Dan Barna a afirmat că proiectele au fost realizate corect şi îşi exprimă speranţa că cei de la DLAF vor constata acest lucru. Mai mult, liderul USR a mai precizat că nu există la DNA niciun dosar care să îl vizeze.

În octombrie 2019, Rise Project a publicat un articol în care acuză firma lui Dan Barna că mai multe proiecte au eşuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

Mai apoi, Dan Barna a cerut DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA pentru că ştie că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. Liderul USR a menţionat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliştilor de la Rise, cât şi colegilor din USR şi tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Citeşte şi: Dan Barna, despre votarea Guvernului Cîţu: Am întrebat la PNL dacă îşi votează sau nu acest guvern