Dan Barna, despre votarea Guvernului Cîţu: Am întrebat la PNL dacă îşi votează sau nu acest guvern

Dan Barna nu a dat un răspuns clar atunci când a fost întrebat dacă parlamentarii partidului pe care îl conduce vor vota sau nu Guvernul Cîţu, el afirmând că totul se poate schimba în funcţie de răspunsul Curţii Constituţionale privind ordonanţa cu alegerile anticipate. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 21:13
Dan Barna, despre votarea Guvernului Cîţu: Am întrebat la PNL dacă îşi votează sau nu acest guvern

”În consultările pe care le-am avut cu premierul desemnat şi cu preşedintele PNL, am adresat această întrebare, am întrebat la PNL, am văzut că nu apare în spaţiul public aproape deloc, dacă PNL îşi votează sau nu acest guvern. Asta e prima întrebare legitimă pentru că suntem în etapa în care  audiem miniştri. O să vedem ce se va întâmpla joi, la Curtea Constituţională şi care va fi decizia pe ordonanţa privind anticipatele, pentru că nu întâmplător, votul pe Guvern este prevăzut joi după-amiaza.

Vom vedea care e decizia Curţii pentru că poate să schimbe semnificativ secvenţa din acest moment. Dinspre PNL  nu vine un răspuns, dacă dorinţa de a forma majoritatea domnului Cîţu este una care va fi susţinută sau nu, deci mi-e greu să răspund cât de serioasă este această nominalizare”, a declarat Dan Barna, la Digi 24.

Preşedintele USR a mai spus că dacă Guvernul Cîţu nu va obţine voturile necesare mai e doar un pas până la alegerile anticipate. 

”Dacă Guvernul Cîţu nu va genera majoritatea necesară, va mai fi doar un pas spre anticipate. Decizia Curţii, e o probabilitate rezonabilă să declare neconstituţională ordonanţa privind anticipatele, va scoate din termene acest plan. Atunci mai rămâne şansa teoretică, printr-o lege în Parlament să se constituie un cadru în care să încăpem în termene până în luna iunie, dar e din ce în ce mai dificil. Depinde ce se va întâmpla şi cu această criză de coronavirus. Perspectiva unei stabilităţi devine o miză reală. Anticipatele, în actualul context, s-ar putea să nu mai fie soluţia neapărat care să rezolve în momentul în care se intră într-o criză”, a declarat Barna.

Citeşte şi: Dan Barna: USR îl va propune premier pe Dacian Cioloş

Dan Barna a mai făcut câteva precizări şi despre declarația făcută de Dragoș Tudorache, coordonatorul tehnic al Alianței USR-PLUS, cu privire la stabilirea candidaților la alegerile locale, pe care a numit-o o „încleștare pe viață și pe moarte”.

„Este un demers firesc de a găsi cei mai buni candidați ai alianței, pot să spun negociere dură, un dialog constructiv”, a completat el, menționând că disputa „se va termina printr-o mediere”, a spus preşedintele USR. 

Citeşte şi: Barna: Praful de stele de pe umerii lui Iohannis şi Orban s-a risipit. Astăzi vedem un PNL arogant şi asistăm la un poker politic


loading...