Sora lui Gheorghe Dincă, dezvăluiri incredibile. „Singurătatea e cea mai grea boală. Nici pentru el nu a fost uşor. Eu îl înţeleg”

Gheorghe Dincă a avut două surori, Mândra și Jana, dintre care doar Jana mai este în viață. Pe numele ei Ioana Bărbulescu, Jana, cum îi spun familia și cunoscuții, are 72 de ani și locuiește în Caracal, într-o casă aflată la jumătate de oră de mers pe jos de locuința lui Dincă.

30 iul. 2019, 08:33
Sora lui Gheorghe Dincă, dezvăluiri incredibile. „Singurătatea e cea mai grea boală. Nici pentru el nu a fost uşor. Eu îl înţeleg”

Soră vitregă cu Gheorghe, Jana e văduvă, a avut cinci copii, dintre care mai trăiesc patru, unul dintre ei este Cătălin Bărbulescu, cântăreț în Craiova. Acum Jana are grijă de nepoți. E o femeie cu ochi căprui-verzi, ageri, cu părul tuns scurt, îngrijit. Iese la poartă în capot, vestă tricotată și papuci de gumă. Merge greu, pentru că are probleme la genunchi, se plânge de singurătate și de urât. Și e dornică de vorbă.

Sora spune că n-a mai fost de 20 de ani acasă la fratele ei, în schimb, ținea legătura cu el și se înțelegeau bine. Ultima oară l-a văzut pe 29 iunie, când a organizat un parastas pentru soțul ei Eugen.

Citeşte şi Monstrul din Caracal plănuia să părăsească definitiv localitatea. Unde visa Gheorghe Dincă să înceapă o viaţă nouă

Jana a lucrat ca bucătăreasă la o grădiniță din cartierul Bold, apoi, cu ajutorul fratelui ei, s-a angajat tot bucătăreasă la o creșă din oraș, de unde a ieșit la pensie.

Nu-și amintește să se fi certat vreodată cu George, chiar dacă erau frați vitregi, doar după tată. „Îi puneam deoparte, într-un sertar, caisele căzute peste gard, din pomul vecinilor”, spune femeia, adăugând că a plâns mult când a auzit de arestarea fratelui ei. „Nu cred că el a făcut așa ceva, o fi recunoscut de silă, să nu-l mai poarte de colo, colo, să-i dea pace”, afirmă sora despre Gheorghe Dincă.

Știți ceva despre internarea la psihiatrie a fratelui dvs?

Eu nu știu niciodată să se fi internat. Păi, pleca el să lase curtea goală?

Cu soția cum se înțelegea? Cu copiii?

Se înțelegeau bine, doar au stat atât timp împreună.

Nu știți dacă și-ar fi violat fiica sau ar fi încercat să-și violeze nora?

Nuuuuu… Nici vorbă! Vecinii asta spun. Vecinii știu de toate. Dar George și Lenuța au stat în ultimă instanță acolo, la casă. Au locuit multă vreme la bloc, în Gheorghe Marinescu, acolo a murit mămica.

Continuarea interviului pe libertatea.ro.