Sora lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea, după ancheta DSP: „A murit cu zile. A zis uite în ce hal am ajuns de la clinică, asta a fost vorba lui”

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a făcut declarații cutremurătoare după publicarea rezultatelor anchetei de la clinica privată unde a fost tratat artistul.

18 nov. 2021, 08:17
Sora lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea, după ancheta DSP: „A murit cu zile. A zis uite în ce hal am ajuns de la clinică, asta a fost vorba lui”

Sora lui Petrică Mîțu Stoian susține că dacă dosarul lui ar fi fost consultat de un medic nu ar mai fi ajuns la clinica unde a primit tratamentul post-Covid.

„Am dosarul lui, cum și-a făcut la Craiova, tot ce trebuia. Dacă se uita un medic pe el își dădea seama că nu are ce căuta Petrică acolo. Trebuia să îl trimită acasă. El a murit cu zile. E groaznic. Și acolo la Oravița doctorița trebuia să-l trimită imediat în Timișoara, nicidecum în Reșița. Acolo nu aveau medicamente. A trebuit să fugim prin farmacii să adunăm medicamente.

Eu m-am dus de la Arad ca să-l iau să-l duc în Ungaria, dar nu mi l-au dat, nu a semnat nimeni. Dacă nu am putut să-l iau, uitați că a murit. Nu știam că se duce la clinica asta. A zis ”uite în ce hal am ajuns de la clinică”, asta a fost vorba lui. Greșeala a fost și a acelor doctori care nu s-au uitat pe dosarul lui. El a crezut că e ceva tratament.

Nu am vorbit cu medicul (n.r. medicul psihiatru de la clinică). La prima declarație a spus că nu s-a uitat pe dosarul lui, dar acum nu a mai recunoscut. Mă duc cu avocata mea la Reșița vineri să vadă dosarul, să vedem ce a declarat. L-au audiat și pe noi nu ne-au chemat. Poate aveam să-i pun doctorului o întrebare.

A murit cu zile. Dacă era trimis de la Oravița la Timișoara acolo sigur îi scoteau lichidul din plămâni. După autopsie m-au întrebat dacă știam că este bolnav de plămâni. Plămânii trebuie să fie roz și ai lui erau maro. Dacă au fost maro înseamnă că la clinică s-a întâmplat ceva. Înainte, pe hârtiile de la Craiova nu avea maro plămânii. Dacă era trimis în Timișoara scăpa. Nu îmi vine să cred ce repede a murit”.

Citeşte şi Detaliul ascuns despre Petrică Mîțu Stoian. Slăbise brusc 25 de kilograme, după o mare supărare: ”S-a întâmplat din cauza unui șoc. A fost o durere imensă când am auzit!”

Neregulile descoperite de DSP la clinica unde a fost tratat Petrică Mîțu Stoian

Echipa Direcției de Sănătate Publică, care a mers să facă investigații la clinica respectivă, a descoperit nereguli grave. Personalul medical de acolo interna pacienți, cu toate că nu avea acest drept fiindcă clinica avea autorizație doar pentru sistem ambulatoriu. Mai mult, la ora și data controlului, medicii nu erau prezenți în unitate.

De asemenea, pacientului nu i s-a făcut un dosar medical complet. Petrică Mîțu Stoian a mers doar cu rezultatul unui CT făcut din proprie inițiativă, iar fișa de internare nu era completată corespunzător.

Citeşte şi Raportul oficial în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Clinica Nera, amenzi uriaşe pentru numeroase nereguli. DSP: „Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar”


loading...
Partenerii noștri