Sora studentei Aura Ion, la şapte ani de la accidentul aviatic din Apuseni: „În România, criminalii trăiesc liberi în funcții publice”

La şapte ani de la accidentul aviatic din Apuseni în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, sora Aurei îşi strigă durerea pe reţelele sociale. Aceasta acuză faptul că nici până acum autorităţile nu au luat măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de tragedia din Apuseni.

18 ian. 2021, 14:46
Sora studentei Aura Ion, la şapte ani de la accidentul aviatic din Apuseni: „În România, criminalii trăiesc liberi în funcții publice”
Aura Ion, sursa FOTO: Facebook Aura Ion

Sora studentei Aura Ion, moartă în teribilul accident aviatic din Apuseni, îşi plânge durerea pe Facebook. După şapte ani de luptă în justiţie, sora Aurei Ion este revoltată de faptul că Aurei nu i s-a făcut dreptate. „România este o ţară criminală, unde criminalii trăiesc liberi în funcții publice„, este concluzia la care a ajuns Mariana Ciucă, sora tinerei care s-a stins la doar 23 de ani.

„Astăzi nu am mai avut cuvinte…

După 7 ani de lupte duse în justiție in ancheta accidentului din Munții Apuseni am conștientizat că această țară a noastră este o țară coruptă până la os.

Pentru că această țară mi-a omorât sora și refuză cu bună știință să ia măsuri împotriva celor care au comis fapte criminale.

Extrapolând, România este o țară criminală, unde criminalii trăiesc liberi în funcții publice și nu numai.”

Aura Ion avea doar 23 de ani când şi-a pierdut viaţa în teribilul accident aviatic din Apuseni

Accidentul aviatic

a avut loc pe data de 20 ianuarie 2014, când un avion YR-BNP care executa o cursă umanitară a aterizat forţat într-o zonă împădurită din Apuseni. Avionul, pilotat de Adrian Iovan şi Răzvan Petrescu copilot se deplasa de la Bucureşti la Oradea. În aeronavă se aflau cinci cadre medicale, care urmau să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Citeste si Şapte ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Romaniţa Iovan şi fiul ei au urcat în munţi pentru a-l comemora pe Adrian Iovan. GALERIE FOTO

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul ”Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală se deplasa de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni.

În august 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au clasat dosarul accidentului aviatic din Apuseni. Ancheta a vizat modul de intervenţie al instituţiilor specializate pentru găsirea aeronavei şi salvarea oamenilor, precizează sursa citată.