Sorana Cîrstea a făcut o nouă victimă. S-a calificat în turul 3 la Wimbledon, alături de Ana Bogdan

Sorana Cîrstea (37 WTA) bifează o nouă surpriză la Wimbledon. Sportiva din România a învins-o pe Jenela Ostapenko (17 WTA). A fost un duel dramatic, decis în trei seturi. Ana Bogdan și Irina Begu au reușit și ele să meargă mai departe.

06 iul. 2023, 19:37
Sorana Cîrstea a făcut o nouă victimă. S-a calificat în turul 3 la Wimbledon, alături de Ana Bogdan

Sorana Cîrstea s-a calificat joi, 6 iulie, în turul al treilea la Wimbledon. Jucătoarea din România s-a impus cu 4-6, 7-6 (8-6), 6-4 în fața sportivei din Letonia. Două ore și 39 de minute a durat confruntarea.

Mai departe, în turul al treilea, Sorana Cîrstea se va confrunta cu brazilianca Haddad Maia (27 de ani, 13 WTA), care a trecut în turul secund de românca Jaqueline Cristian (25 de ani, 133 WTA).

Victoria româncei a avut loc într-un moment dificil pentru aceasta. Sorana a devenit ținta unor atacuri suburbane din partea unor reprezetanți ai comunității LGBT+ – VEZI AICI.

Irina Begu și Ana Bogdan au trecut și ele mai departe.

Ana Bogdan (30 de ani, 57 WTA) a scos-o din joc pe Alycia Parks (22 de ani, 51 WTA) cu 6-1, 3-6, 2-6, iar Irina Begu (32 de ani, 30 WTA) a trecut de Rebecca Marino (32 de ani, 83 WTA), în primul tur.

Cu cine vor juca mai departe, la Wimbledon, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Irina Begu

Mai departe, Ana Bogdan va juca împotriva ucrainencei Lucia Tsurenko 34 de ani, 60 WTA), iar Irina Begu va juca în turul secund cu rusoaica Anna Blinkova (24 de ani, 40 WTA).

Printre marile jucătoare calificate în turul al treilea se mai numără Iga Swiatek, poloneza ce va juca împotriva croatei Petra Martic, Magda Linette, Darya Kasatkina, Victoria Azarenka, Elina Svitolina, Sofia Kenin, Caroline Garcia. Pentru a ajunge în turul 3, Aryna Sabalenka trebuie să treacă de Varvara Gracheva.