Sorana Cîrstea, calificare istorică în sferturi la US Open. Jucătoarea româncă și-a egalat cea mai bună performanță a carierei

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale turneului de grand slam US Open.

03 sept. 2023, 23:11
Sorana Cîrstea, calificare istorică în sferturi la US Open. Jucătoarea româncă și-a egalat cea mai bună performanță a carierei

Sorana Cîrstea a trecut în optimi de jucătoarea elvețiană Belinda Bencic, locul 13 WTA şi cap de serie 15, scor 6-3, 6-3.

Cîrstea şi-a adjudecat primul set în 39 de minute, cu 6-3, după ce a avut 5-0 şi adversara sa a recuperat apoi o parte din diferenţă.

Românca a început în forţă şi setul doi: în 27 de minute era deja 4-1 şi avea minge de 5-1. Ea a ratat atunci şi Bencic a făcut break, scorul devenind 4-2. Însă românca nu a pierdut situaţia de sub control, a reuşit şi ea breakul şi s-a apropiat la un game de victorie. Calificarea s-a mai lăsat puţin aşteptată, Bencic făcând 5-3, dar Sorana Cîrstea nu a greşit în ultimul game şi a câştigat setul cu 6-3, în 46 de minute.

În faza următoare, Cîrstea o va înfrunta pe favorita 10, jucătoarea cehă Karolina Muchova, locul 10 WTA.

Prin accederea în sferturi, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 455.000 de dolari şi 430 de puncte, scrie News.ro.

Pentru Sorana Cîrstea este prima prezenţă în sferturi la US Open şi a doua prezenţă în această fază la un grand slam, după Roland Garros 2009. În 2009, ea a fost învinsă în sferturi la French Open de Samantha Stosur, scor 6-1, 6-3.

Citește și: Cine e bărbatul cu care Simona Halep se află în vacanţă la Atena. Prima reacţie a sportivei: „Un milion de motive pentru a zâmbi şi a râde”