Sorana Cîrstea, eliminată categoric de la Wimbledon. Suma imensă încasată după două victorii

Anunț trist pentru fanii Soranei Cîrstea. Jucătoarea din România a fost eliminată sâmbătă, 8 iulie, de la Wimbledon.

08 iul. 2023, 16:23
Sorana Cîrstea, eliminată categoric de la Wimbledon. Suma imensă încasată după două victorii
Sorana Cîrstea trece prin momente dificile. Strigăt disperat: "Inima mea este cea care se rupe!"

După suspendarea Simonei Halep, depistată dopată, România nu mai reușește să aibă un cuvânt greu de spus în tenisul mare. Toate jucătoarele din țara noastră au fost scoase de la Wimbledon.

Sorana Cîrstea (37 WTA) a ajuns cel mai departe dintre jucătoarele din România, până în turul al treilea. Sportiva contestată de o anumită parte a mișcării LGBT+ a fost eliminată de către brazilianca Beatriz Haddad Maia (13 WTA).

Pentru parcursul de la Wimbledon, Sorana Cîrstea a încasat 165.000 de dolari. Dacă ar fi ajuns în optimi ar fi primit 262.000 de dolari. Pentru sferturi, premiul cumulat este de 430.000 de dolari, potrivit presei internaționale.

Pentru semifinală, premiile ajung la 759.000 de dolari, pentru finalist la aproape 1,5 milioane de dolari, iar câștigătorul primește aproape 3 milioane de dolari.

Sâmbătă, 8 iulie, sud-americanca nu i-a dat nicio șansă adversarei, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2.

Cine a învins-o, de fapt, pe Sorana Cîrstea la Wimbledon

Maia Haddad provine dintr-o familie libaneză. Ea s-a apucat de tenis la vârsta de cinci ani. Mama sa, Lais Scaff Haddad și bunica sa, Arlette Scaff Haddad au fost jucătoare de tenis în Brazilia.

În 2019, Maia Haddad a fost suspendată după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping. Potrivit evaluării, jucătoarea avea în sânge anabolizanți derivați din testosteron precum ARM S-22 și SARM LGD-4033.

În replică, Maia Haddad a explicat că suplimentele alimentare au fost contaminate cu aceste substanțe. Ea trebuia să stea pe tușă doi ani de zile, dar a scăpat cu doar cu opt luni, în perioada iulie 2019 – februarie 2020, timp în care a ieșit din TOP 1000 WTA.

Jaqueline Cristian, Irina Begu și Ana Bogdan sunt celelalte românce care au participat la Wimbledon 2023 și care au fost eliminate.