Sorana Cîrstea, victorie la Istanbul. S-a calificat în finală. „Sunt condiții dificile, este foarte frig”

Sorana Cîrstea s-a calificat sâmbătă în finala turneului de tenis de la Istanbul. O va întâlni pe sportiva belgiană Elise Mertens, care este considerată principala favorită la câştigarea competiţiei.

24 apr. 2021, 19:59
Sorana Cîrstea, victorie la Istanbul. S-a calificat în finală. „Sunt condiții dificile, este foarte frig”

Sorana Cîrstea (locul 67 WTA) a învins-o în semifinale pe sportiva ucraineană Marta Kostiuk (locul 85 WTA), scor 6-4, 6-4.

După câştigarea meciului din semifinale, Sorana Cîrstea a oferit o scurtă reacţie.

„Sunt foarte fericită să ajung în prima finală din acest an. Sunt condiții dificile, este foarte frig, iar Marta a jucat foarte bine. Sunt mândră pentru această victorie și sunt foarte bucuroasă că voi juca în finală”, a spus Sorana Cîrstea, după calificarea în ultimul act, conform Digisport.ro.

Citeşte şi: Trofeul UEFA Euro 2020 ajunge la Bucureşti. Programul evenimentului special

Sorana Cîrstea, victorie la Istanbul. Câţi bani ar putea câştiga

În ultimul act, românca o va întâlni pe sportiva belgiană Elise Mertens, locul 17 WTA şi favorită principală.

Câştigătoarea turneului va obţine 29.200 de dolari şi 280 de puncte, iar învinsa din finală va primi 16.398 de dolari şi 180 de puncte.

Va fi a 5-a finală WTA din cariera Soranei Cîrstea. Până acum, românca a mai jucat la Tashkent (2008-victorie, 2019-eșec), Toronto (2013-eșec) și Budapesta (2007).

Citeşte şi: Cornel Cristescu a murit! Fostul fotbalist de la Steaua avea 52 de ani

Deși Sorana Cîrstea este unele dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din România, puțini știu că aceasta trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu fiul lui Ion Țiriac.

Ion Țiriac a trimis-o pe Sorana Cîrstea la Olimpiada de la Tokyo. Sorana Cîrstea, cu regulamentul în mână, nu îndeplineşte condiţiile de a merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august).

Jucătoarea ar fi trebuit să îndeplinească două condiţii pentru a putea reprezenta România în proba de tenis: 1. Sa fie printre primele 56 de jucătoare ale lumii până la data de 7 iunie 2021. 2. Sa fi participat la un număr minim de evenimente Fed Cup, în ultimii doi ani. Sorana nu îndeplineşte nici prima, nici a doua condiţie, având în vedere că s-a retras de la echipa de Fed Cup în 2018.

Citeşte şi: Ion Țiriac a trimis-o pe Sorana Cîrstea la Olimpiada de la Tokyo, chiar dacă n-ar avea dreptul! Ce a făcut fostul tenismen pentru iubita fiului său