Sorin Blejnar: Domnul Cepoi ori a stat degeaba, ori este tendenţios şi răutăcios

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a comentat, în direct la România TV, acuzaţiile ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, că suspectează ANAF că a deturnat fonduri.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 20:31
Sorin Blejnar: Domnul Cepoi ori a stat degeaba, ori este tendenţios şi răutăcios

„Cred că domnul Cepoi nu a înţeles ce se întâmplă, dacă se hazardează să facă o asemenea afirmaţie, ori a stat acolo degeaba şi nu făcut nimic (n.red. referire la funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii ocupată de Vasile Cepoi), ori este tendenţios şi răutăcios. Astăzi domnul ministru Cepoi a vrut să se refere la taxa de viciu”, adeclarat Sorin Blejnar, la România TV, adăugând că ANAF a colectat din taxa de viciu, de la începutul anului, peste 400.000 de milioane de lei.

„Din taxa de viciu colectându-se peste 400 de milioane de lei in conturile de dispoziţie ale Ministerului Sănătăţii sunt peste 300 de milioane de lei care urmau să facă obiectul cheltuielii pentru nişte programe speciale de care era responsabil domnul Cepoi şi nu le-a făcut. Dacă el nu a fost în stare să cheltuiască banii ăştia este responsabilitatea lui. Nu a reuşit să facă deschiderile bugetare. Eu aştept orice fel de audit, zâmbitor, cu fruntea sus. Aş vrea să văd cum răspunde, cel puţin verbal, domnul ministru Cepoi pentru asemenea acuzaţii pe care eu le-aţ numi, cel puţin forţate”, a mai declarat Blejnar.

 

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, luni, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că suspectează Ministerul de Finanţe şi ANAF că îndestulează alte fonduri decât cel de Sănătate, acuzând şi lipsa de transparenţă în colectarea taxei de viciu.

Cepoi le-a spus membrilor comisiilor de sănătate din Parlament prezenţi că doreşte transparenţă în colectarea fondului de asigurări. „La ora actuală, suspectăm Ministerul de Finanţe şi ANAF în special că îndestulează alte fonduri decât Fondul de Sănătate, din colecta de Sănătate”, a spus Cepoi.