Sorin Cîmpeanu a răspuns la întrebarea mult așteptată: „V-ați construit gardul de acasă cu materiale împrumutate din campusul universitar?”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost acuzat în repetate rânduri că și-ar fi construit gardul locuinței sale cu materiale luate din campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară al cărei rector a fost.

01 sept. 2021, 09:33
Sorin Cîmpeanu a răspuns la întrebarea mult așteptată: „V-ați construit gardul de acasă cu materiale împrumutate din campusul universitar?”

Sunteți un bărbat gospodar?, l-a întrebat Denise Rifai pe Sorin Cîmpeanu.

„Da. Și sunt un bun manager. Iar un rector trebuie să fie un bun manager. Un ministru trebuie să fie un bun manager.

Din 2012 am început să investesc în Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Primele rezultate au fost în 2013. Nu e nici pe departe o sumă mare. Când am început mandatul, universitatea avea 60 de milioane de lei în conturi, iar la patru ani de mandat avea tot 60 de milioane de lei, dar plus toate acele investiții făcute. Crescuseră și salariile angajaților. Am făcut toate aceste lucruri cu cât a reușit să investească universitatea”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit ce își reproșează ca ministru al Educației
„V-ați construit gardul de acasă cu materiale împrumutate din campusul universitar?”

„Locuința nu seamănă cu nimic. E atât de deosebită că nu seamănă cu nimic. Nici vorbă de tâmplărie metalică. E o construcție din cărămidă, lemn și sticlă. Nici nu aș fi vrut, nici nu aș fi avut nevoie de astfel de lucruri. Despre termenii în care e scris articolul… trebuie să superi, am deranjat multă lume și nu mă tem să deranjez în continuare atât cât ce fac e legal. Rezultatele se văd”, a declarat Cîmpeanu la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Se poate trăi bine din învățământ?

„După cum vedeți, da. Ceea ce ați prezentat are și indemnizația de parlamentar și e vorba de veniturile mele și ale soției. Vom vedea dacă vom fi capabili să extindem . Un salariu de rector în România e mult mai mare decât ministrul Educației. Orice exemplu de salariu de rector din România e mai mare. Salariul de ministru e de puțin peste 12.000. Orice rector are salariu mai mare de 12.000 de lei”, a spus Sorin Cîmpeanu la Kanal D.

Elevii vor primi măşti de protecţie la şcoală. Cîmpeanu: Ne vom asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient