Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală: Frica este o vulnerabilitate

Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări privind întoarcerea elevilor la şcoală. Ministrul Educaţiei a precizat că aceştia pot rămâne în sistem online, dacă prezintă simptome sau au vulnerabilităţi.

19 mai 2021, 22:27
Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală: Frica este o vulnerabilitate
Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală: Frica este o vulnerabilitate

Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală. Ministrul Educaţiei a declarat că elevii nu sunt obligaţi să meargă la şcoală împotriva voinţei lor sau a părinţilor.

Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală

Ministrul Educaţiei a precizat că elevii care prezintă simptome de covid sau au vulnerabilităţi pot învăţa în continuare de acasă, în sistem online.

„Avem aproape 100 de clase care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza apariţiei cazurilor de infectare în rândul elevilor. La apariţia unui caz, respectiv două cazuri, în funcţie de vârstă, se suspendă întreaga activitate a clasei respective. Avem mai puţin de 300 de elevi, din cei aproape 3 milioane de elevi din România, infectaţi în acest moment în şcolile din România. Este un procent de sub 1 la 10.000.

Simptome specifice sau vulnerabilităţi. Nu cred că scrie undeva că frica nu este o vulnerabilitate. Frica din păcate este o vulnerabilitate. În momentul în care un părinte anunţă şcoala că are împresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de cuantificat, cred că înţelegem buine că elevii nu sunt obligaţi să meargă la şcoală împotriva voinţei lor sau a părinţilor”, a precizat ministrul,  miercuri seară,  la TVR1.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu propune o evaluare națională la toate clasele: „Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente”

Ministrul Educaţiei: „Se impune purtarea măştii dacă nu se poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie”

Ministrul Educaţiei anunţă că, de miercuri, vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România, adică 2,7 milioane.

„Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la TVR.

El a adăugat că, în măsura în care trendul se păstrează, şi cei 200.000 de elevi care au mai rămas în online, în 534 de localităţi unde rata de infectare este peste unu la mie, vor putea să revină la şcoală.

„Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine vor putea merge la şcoală – şi sunt atent la nuanţă – vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România. 2,7 milioane”, a punctat ministrul Educaţiei.

El a menţionat că îndeamnă directorii să se asigure de respectarea regulilor şi măsurilor de protecţie, explicând că, dacă o şcoală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie, se impune purtarea măştii.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale