Sorin Cîmpeanu anunţă că inspectoratele şcolare au cam jumătate din testele din salivă care ar fi necesare pentru testarea COVID de luni a elevilor: Aşteptăm răspunsul IGSU

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, joi, că inspectoratele şcolare au cam jumătate din testele din salivă din necesarul pentru testarea de luni a elevilor pentru COVID-19 şi a precizat că aşteaptă răspunsul IGSU cu privire la distribuirea următoarei tranşe de teste.

09 dec. 2021, 14:26
Sorin Cîmpeanu anunţă că inspectoratele şcolare au cam jumătate din testele din salivă care ar fi necesare pentru testarea COVID de luni a elevilor: Aşteptăm răspunsul IGSU

Sorin Cîmpeanu a anunţat că inspectoratele şcolare au cam jumătate din testele din salivă care ar fi necesare pentru testarea COVID de luni a elevilor.

„Repartizarea este uniformă/ fiecare ISJ/ISMB are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare pentru ziua de luni, 13 decembrie, raportat la numărul total de beneficiari”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, referitor la testarea elevilor pentru COVID care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare în zilele de marţi şi joi.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că, în calitate de autoritate care gestionează sistemul de educatie, a ”iniţiat toate demersurile legale conforme atribuţiilor”.

Citeşte şi: 16 elevi din cei 86 care au avut teste COVID din salivă pozitive, reconfirmaţi cu teste PCR

Ministerul Educatiei nu este interesat in niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce țin de organizarea licitației de către ONAC, și nici de aspecte ce țin de încheierea/executarea contractele semnate între IGSU și furnizori.

Ca ministru al educatiei ma interesează ca procesul de invatamant sa se desfășoare cu respectarea condițiilor de siguranța sanitara stabilite in Hotărârile CNSU și in Ordinul comun Educatie-Sanatate.

Ca autoritate care gestionează sistemul de educatie am inițiat toate demersurile legale conforme atribuțiilor noastre, ne-am adresat oficial IGSU si așteptăm răspunsul”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Au fost epuizate testele de salivă pentru şcoli! Ministerul Educaţiei cere intervenţia de urgenţă a lui Raed Arafat

Vă reamintim că Ministerul Educaţiei a transmis o adresă oficială către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, prin care a cerut să prezinte graficul de livrare pentru testele pe care elevii ar trebui să le facă săptămâna viitoare.

Mai mult, reprezentanţii Ministerului Educaţiei a cerut DSU ca testele livrate săptămâna viitoare să fie ambalate individual cu două teste într-un set.

“Vă rugăm să ne transmiteți cu celeritate graficul de aprovizionare eșalonată cu teste de salivă, în condițiile în care testele primite au fost distribuite integral către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie, iar diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie, fiind insuficientă chiar și pentru administrare în prima zi a săptămânii – luni, 13 decembrie, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene.

În același timp, vă rugăm ca, în măsura posibilului, livrarea următoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set“, se arată în adresa trimisă de Ministerul Educației către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).