Sorin Cîmpeanu anunţă că şcolile din Bucureşti s-ar putea închide în octombrie: „Dacă se păstrează viteza de creştere a infectărilor, şcolile vor trebui să treacă în online”

Sorin Cîmpeanu anunţă că şcolile din Bucureşti s-ar putea închide în a doua jumătate a lunii octombrie, dacă numărul infectărilor cu coronavirus continuă să crească.

20 sept. 2021, 21:02
Sorin Cîmpeanu anunţă că şcolile din Bucureşti s-ar putea închide în octombrie: „Dacă se păstrează viteza de creştere a infectărilor, şcolile vor trebui să treacă în online”

Sorin Cîmpeanu anunţă că şcolile din Bucureşti s-ar putea închide în octombrie, atunci când rata de infectare ar putea ajunge la 6 cazuri la mia de locuitori.

Sorin Cîmpeanu anunţă că şcolile din Bucureşti s-ar putea închide în octombrie

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile

„Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online.

Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1tv.

Ministrul Educației a explicat că este „foarte rău” dacă nu există continuitate în desfășurarea activității cu prezență fizică.

„Este foarte rău! De aceea am declarat că voi face tot posibilul pentru menținerea școlilor deschise cu prezență fizică, de aceea am avut o intervenție atât de vehementă în cazul de la Afumați”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Numărul cazurilor COVID-19 a crescut alarmant în România. În unitățile medicale din țară, locurile la terapie intensivă sunt tot mai puține. Multe spitale nu mai au niciun loc şi s-au făcut liste de aşteptare.

Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.152.052 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.079.814 pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Creşte numărul copiilor cu COVID-19 care ajung în spitale. Formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copilului nu a ajuns încă în şcoli. Sorin Cîmpeanu: „Aşteptăm acord juridic”


loading...