Sorin Cîmpeanu anunţă vouchere pentru elevii care se vaccinează. Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinaţi

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost invitatul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", cu puțin înainte de începerea noului an școlar, într-o perioada atât de sensibilă pentru societatea românească, în contextul pandemiei.

31 aug. 2021, 23:31
Sorin Cîmpeanu anunţă vouchere pentru elevii care se vaccinează. Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinaţi

Sorin Cîmpeanu anunţă vouchere pentru elevii care se vaccinează. Ministrul Educaţiei c vorbit despre vaccinarea elevilor, în condiţiile anunţatului val 4 de coronavirus în România.

Sorin Cîmpeanu anunţă vouchere pentru elevii care se vaccinează

„Există varianta voucherului de 100 de lei, care în familiile numeroase poate fi important. Dar nu este singurul stimulent pe care ne bazăm. Avem sub 5% procent de vaccinare la elevi până în 16 ani şi aproape 19% pentru elevii între 16 şi 19 ani.. Până la urmă, doar prin vaccinare putem trece peste această pandemie”, a spus Sorin Cîmpeanu la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Sorin Cîmpeanu, contestat în coaliţie, decorat de preşedinte. Cum i-a câştigat simpatia lui Klaus Iohannis

Minsitrul Educaţiei a declarat acum ceva timp că profesorii care nu se vaccinează vor trebui „să se odihneacă puţin”. Acum a fost întrebat cum vor fi plătiţi profesorii care refuză imunizarea. „Vaccinarea este o responsabilitate nu numai faţă de tine însuţi, ci şi faţă de cei cu care interacţionezi. Sunt convins că cea mai mare parte înţelege acest lucru şi nu va fi nevoie de alte argumente. Totuşi, procentul de vaccinare al personalului din învăţământ este de 60%, mai mare decat media naţională. Avem peste 185.000 de persoane deja vaccinate. Iar ca să răspund la întrebare, profesorii sunt plătiţi pentru calitatea actului educaţional şi  nu dacă sunt sau nu vacinaţi! Vor fi plătiţi la fel”, a prtecizat Sorin Cîmpeanu.