Sorin Cîmpeanu, contestat în coaliţie, decorat de preşedinte. Cum i-a câştigat simpatia lui Klaus Iohannis

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost invitatul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", cu puțin înainte de începerea noului an școlar, într-o perioada atât de sensibilă pentru societatea românească, în contextul pandemiei.

31 aug. 2021, 23:15
Sorin Cîmpeanu, contestat în coaliţie, decorat de preşedinte. Cum i-a câştigat simpatia lui Klaus Iohannis

Sorin Cîmpeanu, contestat în coaliţie, decorat de preşedinte. Sorin Cîmpeanu se află la al doilea mandat, fiind singurul membru al cabinetului Florin Cîțu care a deținut același portofoliu și în cabinetul lui Victor Ponta. A fost prim-ministru interimar în perioada dificilă pe care România a traversat-o după dezastrul de la „Colectiv”.

Sorin Cîmpeanu, contestat în coaliţie, decorat de preşedinte

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat cum i-a câştigat simpatia lui Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler, deşi numirea sa a fost contestată chiar în interiorul coaliţiei de guvbernare. „Nu ştiu daca i-am câştigat simpatia, m-aş bucura să fie aşa. Daca ar fi să fie aşa, nu am alt merit decât acela de a fi un om serios şi de cuvânt, de modă veche, care face ce spune şi spune ce face”, a răspuns Sorin Cîmpeanu la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai„.

Sorin Cîmpeanu: „Profesorii nu sunt pregătiţi pentru predarea online”

În 2017, Sorin Cîmpeanu împreuna cu Daniel Constantin și Victor Ponta au fondat Partidul Pro Romania. Însă, în decembrie 2019, Sorin Cîmpeanu a plecat împreună cu Daniel Constantin la PNL, dupa neînţelegeri cu Victor Ponta legate tot de faptul că au votat pentru investirea Guvernului Orban.

Sorin Cîmpeanu anunţă vouchere pentru elevii care se vaccinează. Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinaţi