Sorin Cîmpeanu, care a demisionat de la conducerea Ministerului Educaţiei după acuzaţia de plagiat, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București

Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a revenit în funcția de rector la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Informaţia a fost confirmată pentru edupedu.ro de Răzvan Teodorescu, cel care a asigurat interimatul la conducerea USAMV în ultimii ani.

11 oct. 2022, 13:10
Sorin Cîmpeanu, care a demisionat de la conducerea Ministerului Educaţiei după acuzaţia de plagiat, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București

Sorin Cîmpeanu revine la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV-B) în funcţia de rector, scrie edupedu.ro. Răzvan Teodorescu, cel care a asigurat interimatul la conducerea USAMV în ultimii ani, a anunţat revenirea în funcţie  “din 3 sau 4 octombrie” în condițiile în care noul ministru al Educației, Ligia Deca, a preluat portofoliul pe 3 octombrie 2022, după demisia lui Sorin Cîmpeanu.

Revenirea pe postul de rector, după o perioadă de suspendare, se face prin ordin de ministru. Acest ordin nu apare nici pe site-ul ministerului Educaţiei şi nici în Monitorul Oficial. 

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, dezamăgit de demisia lui Sorin Cîmpeanu: „A greșit, trebuia să-și ducă mandatul până la capăt”

Sorin Cîmpeanu a renunțat la funcția de ministru al Educației pe 29 septembrie și a anunțat acest lucru printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.

Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă! Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație! Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, despre demisia de la Ministerul Educaţiei: Nedreaptă, generată de către cei care înţeleg mult prea puţin specificul învăţământului superior

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a afirmat Cîmpeanu.