Sorin Cîmpeanu: „Profesorii nu sunt pregătiţi pentru predarea online”

Ministrul Educației a anunţată că "şcoala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima. Școlile se deschid toate cu prezență fizică".

30 aug. 2021, 09:20
Sorin Cîmpeanu: „Profesorii nu sunt pregătiţi pentru predarea online”

Sorin Cîmpeanu anunţă că noul an şcolar începe cu multe necunoascute. Şcolile nu sunt pregătite, profesorii au carenţe mai ales în ceea ce priveşte predarea online, iar vaccinarea este o enigmă totală.

„Pierderile pe materie au fost mari și foarte mari. 246.000 dintre elevi s-au înscris la ore remediale din 3 milioane. N-am avut mulți înscriși pentru ore remediale. Profesorii nu sunt pregătiți pentru predarea online.

Din păcate s-a confirmat ceea ce am spus de mult timp. Recuperarea materiei se vă face foarte greu și numai în timp, pentru că pierderile au fost mari și foarte mari și au fost neuniform distribuite. Pentru a recupera pierderile trebuie să le identifici, nu poți face asta decât într-o maniera personalizata intre profesor și elev. Nu toți elevii au pierdut la fel din diverse motive: acces la echipamente, acces la profesori pregătiți, unii au venit mai mult la scoală, alții mai puțin, au fost în carantina, alții nu au fost în carantina, diversitatea este extrem de mare.

Formulare OBLIGATORII pentru părinţi la începutul şcolii. Întrebarea suplimentară introdusă de Valeriu Gheorghiţă

Aceste pierderi pot fi recuperate doar în timp, am derulat programul national de ore remediale, de ore de recuperare. Luna de vârf în care s-au înscris mai mulți elevi, știut fiind faptul că înscriere a fost voluntara. Deci am permis tuturor celor care s -au gândit eu am suferit pierderi, mă înscriu în acest program de recuperare. A fost 246 de mii de elevi din învățământul primar gimnazial și liceal, din trei milioane de elevi.

Sunt convins că foarte, foarte puțin din cei trei milioane de elevi nu au pierdut de niciun fel. Poate or fi 100.000, 200.000 care s-au gândit că cu sprijinul părinților și ale profesorilor pot recupera într-o maniera individuala fară să se înscrie în programul național de ore remediale”, a declarat Sorin Cîmpeanu duminică seară.

Ministrul Educaţiei anunţă că în octombrie s-ar putea închide şcolile: „Din păcate, ăsta e trendul”

Luni este o primă şedinţă interministerială pentru stabilirea scenariilor, care vor fi anunţate oficial miercuri, după care se va da un ordin comun. varinatele luate în calcul sunt multe, pentru că nu se şfie cum va evolua pandemia.

„După rata de incidență de 6 la mie, situațiile vor fi diferite de la o localitate la alta. Una dintre ipoteze este că după rata de 6 la mie, toți elevii vor trece online. Alta ipoteză: după rata de incidență de 6 la mie, preșcolarii vor avea prezență fizică. Cei sub 12 ani vor intra online, iar cei peste 12 ani vor putea veni la școală dacă sunt vaccinați. Ar fi un bonus pentru cei vaccinați: să vină la școală.

În scurt timp, vom lua o decizie finală pe aceste variante. Suntem obligați să lucrăm în scenarii. Dar va fi un ordin comun al ministrului Sănătății cu ministrul Educației pentru începerea școlii. Înainte de 1 septembrie, părinții vor afla cum începe școala. Cert este că școlile se deschid toate cu prezență fizică. Am reglementar și prima zi de școală. Ceremoniile de deschidere vor avea 2 condiții: La deschidere, în exterior, vor fi doar cu mască de protecție iar ceremoniile de deschidere vor fi maximum 1 oră și jumătate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News.

Sorin Cîmpeanu: Aproape 600 de şcoli din România nu au încălzire

„După Colectiv, România a fost şocată că şcolile nu sunt securizate pentru incendii. Situaţia de acum nu diferă prea mult de 2015. În sistem avem baze diferite de raportare. Este nevoie de o armonizare şi de o clarificare legislativă. Statul acesta se încurcă singur. Da, 574 de şcoli din România nu au încălzire. În inima sectorului 1, la informatică, nu există încălzire”, a afirmat Cîmpeanu, pe Aleph News.