Sorin Cîmpeanu, despre un posibil val patru al pandemiei: Sistemul de educație nu va fi afectat. În învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare

Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că, în cazul unui posibil val patru al pandemiei de COVID, sistemul de educație nu va fi afectat fiindcă mulți angajați din domeniu au fost deja vaccinați.

09 iul. 2021, 23:44
Sorin Cîmpeanu, despre un posibil val patru al pandemiei: Sistemul de educație nu va fi afectat. În învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare

”Din prima zi de mandat am insistat pentru prezenţa fizică la cursuri, în funcţie de evoluţia epidemiologică. Nu văd de ce mi-aş schimba punctul de vedere acum. În al doilea rând, permiteţi-mi să fiu optimist, pentru că în învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare, pentru că la nivel naţional avem o rată de vaccinare diferită de precedentul val, motiv pentru care sunt convins că acest al patrulea val, dacă va veni, va fi mult mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Valul patru va fi mult mai ușor de controlat decât celelalte de până acum. Sorin Cîmpeanu a spus că, în cazul în care sunt persoane care nu s-au vaccinat, pentru acestea există varianta testării.

”Pentru a pregăti sistemul de educaţie pentru această eventualitate insist încă o dată asupra necesităţii şi importanţei vaccinării şi, sigur că da, există posibilitatea ca în cazul în care sunt persoane care nu au dorit să se vaccineze, pentru a putea asigura în şcoli acea stare de siguranţă sanitară, există posibilitatea testării”, a mai declarat Cîmpeanu.

Centrul European de Preveniree şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat un raport despre COVID-19 la copii şi rolul pe care îl joacă şcoala în transmiterea bolii. Potrivit raportului, în următoarele luni, cazurile de COVID-19 la copii vor creşte probabil mai mult decât la adulţi, care sunt vaccinaţi în număr tot mai mare.

Admiterea la liceu pe bază de examen ar putea fi introdusă din 2022. Ministrul Educaţiei: „Nu pot garanta că este totdeauna cel mai obiectiv”

Ministrul Educaţiei a declarat că reintroducerea examenelor de admitere ar putea fi o variantă prin care liceele şi colegiile de top ar putea să-şi facă o „selecţie particularizată”. Sorin Cîmpeanu a dat de înţeles că acest sistem „nu este doar în România”, însă a recunoscut că nu poate garanta că este „cel mai obiectiv”.

„Dacă un Bacalaureat bazat pe competenţe va putea fi aplicat doar după ce elevii vor parcurge întreg ciclul liceal în acest sistem de educaţie bazată pe competenţe, concursul de admitere la liceu este o modalitate prin care mergem către o educaţie mai personalizată, în funcţie de aspiraţiile fiecărui tânăr şi aspiraţiile fiecărei şcoli.

Mergem de asemenea spre o descentralizare, fără a fi o obligativitate organizarea acestui examen nici pentru liceu, nici pentru candidat să se prezinte”, a afirmat ministrul Educaţiei, despre modul în care putea fi reaplicată admiterea la liceu pe bază de examen.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că „această idee de a da concurs de admitere la liceu sau examen de evaluare naţională evită participarea la două examene, pentru aceşti tineri de vârstă de 14 ani”.


loading...
Partenerii noștri